Moshus Metal Festival: PUTRID BLOOD i MASKA potvrdili nastupU mostarskom OKC-u "Abrašević", 5. decembra, održat će se drugi Mohus Metal Festival. Organizatori su najavili prva dva benda: šidski Putrid Blood i mostaska Maska. Koncept drugog izdanja Moshus Metal Festivala je nešto drukčiji u odnosu na prošlogodišnje izadnje. Posjetioci će se moći družiti cijeli dan jer su im organizatori pripremili: metal market, roštilj, čorbu, slušaonice, i tombolu. Za sad je poznato i to da je će biti organizovan prevoz za posjetioce iz Sarajeva. Cijene ulaznica, imena još nekoliko bendova, kao i ostali detalji bit će poznati uskoro.
Putrid Blood je thrash metal sastav iz Šida (Srbija), osnovan 2008. godine. Do polovine 2009. su postojali kao projekt, a u avgustu te godine su održali svoju prvu svirku. Tada su binu dijelili sa Awaiting Fear, Ashen Epitaph, Salted Cut i Morbid. Publika je dobro prihvatila pjesme i bend je 2009. odlučio da snimi EP "Fire at Will", a 2012 godine su snimili album "Absolute Profit".Postavu benda čine: Stevan Milanković (vokal), Bojan Goluža (vokal), Srđan Ranisavljević (gitara), Vladimir Jašćur (gitara), Srđan Hardi (bass) i Petar Barna (bubnjevi).

Maska je heavy metal bend iz Mostara, osnovan 1999. godine. Tadašnju postavu su činili: Elvedin Delić (vokal), Adis Gušić (gitara) Hafizagić Nermin (gitara), Mili Tiro (bass) i sadašnji bubnjar benda Dubioza Kolektiv, Senad Šuta. Od osnivanja postava se mijenjala nekoliko puta, a posljednje 3 ipo godine bend djeluje u ovoj postavi: Feđa Ibrulj (vokal, gitara), Adis Gušić (gitara), Sead Zaklan (bass) i Saša Fetić (bubnjevi). Pobijedili su na Drama Rock festivalu u Mostaru i kao nagradu dobili turneju u Italiji i snimanje dvije demo pjesme u mostarskom studiju MC Pavarotti. Pobijedili su i na New Wave festivalu i kao nagradu dobili snimanje pjesme u BHRT studiju. Do sad su snimili nekoliko pjesama. Rade na prvom albumu, 10-ak pjesama koje izvode uživo još uvijek nisu snimljene jer su problem, naravno, finansije. Nedavno su snimili dva live spota, jedan za autorsku pjesmu "Fallin" a drugi za obradu pjesme "Kletva" mostarskog metal benda Monolit.

0 comments:

Objavi komentar