Ludilo

 






Town: Tuzla
Genre: thrashcore
Status: inactive


Link:
Ludilo @ facebook


Thrascore bend Ludilo je osnovan u avgustu 1989. godine u sastavu: Rade (vokal), Đani Perčić (gitara), Baggy (bass), Nikola (bubnjevi). U septembru iste godine imaju prvu svirku. Nedugo nakon toga od Nikole dužnost bubnjara preuzima Saša Đokić "Sale", u bend dolazi još jedan gitarist Senad Čobeljić "Čombe". Veoma brzo band postaje kult ne samo u svom gradu već i šire. Oktobra 25-27. u studiju "Palma" snimaju prvi demo pod nazivom "Kill je moj".


1990. Bend napušta Baggy, a na mjesto bassista dolazi Semir Jašarević "Sema". Iste godine u Beogradu snimaju drugi demo Čoban tjera monstrume. Te godine kreću na turneju po ex - Yu (Sarajevo, Kragujevac, Novi Sad, Banja Luka, Zenica...) Nakon te turneje Sale i Čombe napuštaju Ludilo, a umjesto Saleta novi bubnjer je bio Mirza Brkić Silver, međutim Sale se vratio. 1991. došlo se na ideju da se sa Patarenima i Trulom Koalcijom snimi split-ploča, to se izjalovilo. U maju te godine potpisuju ugovor za izdavanje albuma. Radilo se na novim pjesmama, a onda je, 1992. počeo rat. Ludilo prestaje sa radom. U ratu, 1994. godine je poginuo Sema (od nagazne mine), onda je održan "Koncert za Semu" na kojem su učestvovali tuzlanski metal, punk i rock bendovi (Ludilo, Parricide, Self Discipline...). 

2000. ispred Đanijevog Tattoo studia, na Đanija i njegovog brata Dinu, pucano je iz vatrenog oružja... Đani je podlegao ranama, a Dino preživio. 


2011. na internetu su se našle slike moguće nove postave Ludila, nakon čega su počele širiti informacije o mogućem nastavku rada ovog benda. 


Last known line up / Posljednja poznata postava:
Rade Lukić - vokal, 
Đani Perčić (RIP) - gitara,
Senad "Čombe" Čobeljić - gitara
Semir "Sema" Jašarević (RIP)- bass
Saša "Sale" Đokić - drums.

Ex-members / Bivši članovi:
Almir Mulaosmanović "Baggy" - bass, 
Nikola Brajović - bubnjevi.

1 komentar: