Ormus



  

Town: Sarajevo
Genre: melodic thrash / death metal
Status: active
  
Links:

  
Ormus je osnovan krajem 2003. godine pod radnim imenom Tales. Taj bend nastao je kao ideja dvoje ljudi, Zorana (Zormus) i Svjetlane (Sion) Todorović, a na samom početku pridružuje im se i Zoran Mlađen - Zena. Za muziku i aranžmane bio je zadužen Zormus, za tekstove i vokalne aranžmane Sion, a Zena za vokal.
 

Tek početkom 2005. godine bendu se pridružuju Slađan Avlijaš (gitara), Saša Drašković (bass) i Arnel Lutvić (bubnjevi). Sion mijenja ime benda u Ormus i u januaru 2005. realizuju se prve probe. Iste godine, uporedo sa početkom snimanja demo materijala Sion preuzima mjesto glavnog vokala, a iz benda, odlazi Zena. Na njegovo mjesto nakratko dolazi Alisa Cerić kao prateći vokal.

U martu 2006. bend ostaje bez originalnog bubnjara, a u pomoć im pristiže bubnjar Stefan Komljenović (Silent Kingdom, Kursk) . Uz njegovu podršku nastaje još nekoliko novih autorskih pjesama koje napokon profilišu Ormus i daju mu prepoznatljivi zvuk i aranžmane. Početkom jula iz benda odlazi Sasha. 


2010. godine završavaju snimanje svog albuma "Transmission" koji su snimili u vlastitom studiju produkcija je bila drukčija nego na prethodnim izdanjima (pjesme su zvučale kao da su svirane "uživo") i mnogo više solaža, što je pravo osvježenje,  ali to je i dalje bio taj stari Ormus, jer nisu odstupali od svog stila kojem su se  priklonili od osnivanja benda.
 
Line up / Postava:
Svjetlana (Sion) Vučetić - vokal,
Slađan (Nemo) Avlijaš - gitara,
Zoran (Zormus) Todorović - gitara,
Milenko (Joe) Jokić - bass,
Srđan Duletić - bubnjevi.

Releases / izdanja:
- Demo, 2005
- Live in Zenica (demo, 2006)
- God's Grief (full length, 2007)
- Demo, 2008
- Promo, 2009
- Transmission... (full length, 2010)


   
Ormus live (video)


0 comments:

Objavi komentar