Impulse











Town: Travnik
Genre: alternative metal / rock
Status: active

Impulse je osnovan 2007. godine u Travniku. Teško ih je svrstati i u jedan žanr ali može se opisati kao neka kombinacija metala i rocka sa progressive, groove i oriental uplivima, te još mnogo toga. Na svim pjesmama su ženski "clean" vokali uz povremene muške "vrišteće" vokale. Prvi demo su snimili 2010 godine, a drugi pod nazivom "The Core" 2011. Oba njihova demo izdanja su snimljena u studiju Alter Art-a iz Travnika. Produkcija i nije tako loša ali moglo se bolje poraditi na snimanju vokala jer Nerma bolje pjeva uživo. Do sad su svirali u slijedećim mjestima: Travnik, Jablanica, Banovići, Užice (Srbija) idr.. Više informacija o bendu nam nije dostupno ali neke njihove pjesme sa navedenih demo-a i žive nastupe možete pogledati na YoutTube-u.

Line up / Postava:

Nerma Pezerović - vocal,
Alen Ridić - guitar, back vocal,
Sanid Silajdžija - keyboards,
Ajdin Hodžić - bass,
Benedict Hafeli - drums.

Releases:
- demo, 2010
- "The Core" (demo, 2011)

Impulse - Zeitgeist
  

3 komentara:

  1. Hvala sto ste nas objavili na ovoj stranici. Kome se tacno mogu obratiti da ostavim vise informacija o impulse-u (biografija, linkovi itd)? Unaprijed hvala

    OdgovoriIzbriši
  2. Možeš se javiti na naš mail bosnian.metal.blogspot@gmail.com od linkova možemo dodati još link za facebook, što se tiče youtube-a još uvijek ne stavljamo link za youtube profil benda već dodajemo po jedan video ispod biografije.

    OdgovoriIzbriši
  3. Hvala puno, ev upravo vam saljem mail. Pozz

    OdgovoriIzbriši