HellRide, Corbansick, Putrid Blood @ Sloga (Cinemas), Sarajevo (28.02.2012.)

Sarajevski southern / sludge / stoner metal bend HellRide će u utorak 28.12.2012. godine prvi put predstaviti svojih šest pjesama. Pored autorskih stvari svirat će i poneku obradu. Kao gosti najavljeni su sarajevski crossover bend Corbansick i thrash metal sastav iz Šida (Srbija) Organizatori su BHHC Booking i SMF Promotions. Ovo je drugi poster na kojem se našao logo Bosnian Metala, pa se ovim putem zahvaljujemo organizatorima.




Start: 20:30h
Ulaz: 5 KM


HellRide je sarajevski metal bend nastao početkom 2011. godine. Bend čini 5 muzičara koja sviraju i u drugim sarajevskim bendovima: Mirza - gitarist heavy metal benda Gnu koji je postojao od 1994-1996. a  lider je i rock benda Black Sheep i voditelj emisije Crna Ovca na eFM studentskom radiju, Emir Saračević - bassist bendova Machines of Hate, Snake Eater i voditelj emisije The Aebyss na radiju Sarajevo, Damir Zirojević - bubnjar metal punk sastava Dozër i Pero Bruić - vokal benda Arhe. Njima se u ljeto 2011. pridružio i Gligor Glisha Popović (Snake Eater, Deus ex Carousel i Ofsajd).

Corbansick je osnovan 2003. godine. U početku su svirali hardcore ali s vremenom se osjetio uticaj rapcore-a, metala, jazza itd. tako da se to danas jednom rječju može opisati kao "crossover". 2010. su izdali EP "Another Nobody". A 2011. snimili spot za istomenu pjesmu sa tog EP-a.


Putrid Blood je thrash metal sastav iz Šida (Srbija), osnovan 2008. godine. Do polovine 2009. su postojali kao projket, a u avgustu te godine su održali svoju prvu svirku. Tada su binu dijelili sa Awaiting Fear, Ashen Epitaph, Salted Cut i Morbid. Publika je dobro prihvatila pjesme i bend je odlučio da snimi EP "Fire at Will". Bend od tada radi na novom materijalu.

0 comments:

Objavi komentar