SCREAM FEST 2013 - Ljubuski, 26. i 27. juli

26. i 27. jula kod vodopada Kravica u Studencima (Ljubuški) održat će se Scream Fest 2013. Ovogodišnji festival je dvodnevni, za razliku od prošlogodišnjeg koji je bio trodnevni. Nastupit će bendovi iz BiH, Hrvatske i Srbije. Foto-izvještaj sa prošlogodišnjeg Scream Festa možete pogledati ovdje:

Ulaznica za jedan dan košta 8 KM

1. dan (26.07.):
Emir Hot i Biljana Radivojević
Manntra
Let 3
Made In Iron

2. dan (27.07.):
Cold Snap
Aesthetic Empathy
Pero Defformero
Heaven Rain


O bendovima:

Let 3 je rock bend iz Rijeke, osnovan 1987. godine. Snimili su 8 studijskih i jedan live album. Snimili su i nekoliko spotova. Postavu benda čine: Zoran Prodanović (vokal), Damir Martinović (bass, prateći vokal), Ivan Šarar (klavijature), Branko Kovačić (bubnjevi), Dražen Baljak (gitara), Matej Zec (gitara), Kornelije Duras (klavijature).



Manntra je electro / industrial rock bend iz Umaga, osnovan krajem 2011. godine. Album "Kiša" su izdali 2012. godine. Snimili su spotove za pjesme "Kiša" i Horizont". Postavu benda čine Marko Matijević Sekul (vokal, gitara), Zoltan Lečej (bass) iz benda industrial / gothic benda Omega Lithium, a bubnjar je Andrea Kert. Na živim nastupima im se pridružuje još jedan član, gitarist Marko Purišić.


Emir Hot je tuzlansko/londonski gitarist. Od 1994-1998 svirao je u bendu Neon Knights, a u Southern Stormu od 1998 do 2002/2003. 2004. godine sa Deanom Brkićem snima "Quarteworlds of Fantasia", zatim odlazi na studije u London, na Guitar Institute. U maju 2005. pobjeđuje na Guitar Hero UK. U junu 2007. uspješno završava studije i već slijedeće godine snima album "Sevdah Metal" na kojem je sarađivao sa mnogim domaćim i stranim muzičarima. Od nedavno sarađuje i sa Biljanom Radivojević. Na repertoaru se pored rock pjesama nalaze pjesme iz raznig drugih žanrova, izmeđuostalog sevdah i narodna muzika.


Made in Iron je tribute to Iron Maiden bend, osnovan 2007. godine u Splitu. Postavu benda čine: Dino Jelusić (vokal), Ivana Čović (bubnjevi), Vicko Franić (gitara), Ivan Tomaš (gitara), Luka Tomić (gitara), Luka Brodarić (bass). Sviraju obrade pjesama sa svih albuma Iron Maidena, kako one najpoznatije tako i one koje ni Iron Maiden uživo ne svira često.

Cold Snap je jedan od najboljih nu metal / groove metal bendova u regiji. Bend je osnovan 2003. godine. Svirali su u Hrvatskoj, BiH, Srbiji, Njemačkoj, Austriji, Sloveniji, Holandiji, Italiji, Belgiji, Poljskoj. Nastupili su bendvima Soulfly, Disturbed, Limp Bizkit idr. Snimili su EP "Mea Culpa" (2005), i dva albuma "Eempty Promises" (2008) i "Perfection" (2010). Na posljednjem izdanju producent im je bio Tue Madsen, a kako stvari stoje Tue će biti producent i na novom albumu. Pored toga, dogovaraju i nove nastupe širom Evrope.

Aesthetic Empathy je nastao od benda Kursk koji je osnovan 2002.  Album Definement su snimili 2011. godine. u Radio 202, a mastering je urađen u MASTERvargas studiju u New Yorku. Na albumu se nalazi 11 pjesama 10 autorskih i jedna obrada (High Hopes od Pink Floyda). Osvojili su treće mjesto na Demofestu u Banja Luci 2011. Učestvovali su na Sarajevo Metal Festu 2011, na Summer Metal Festu 2012. Pored toga svirali su i u Novom Travniku, Mostaru itd. Snimili su spotove za pjesme "Dualism" i "Deceptive Identity". 

Pero Defformero je metal / turbofolk bend osnovan 1993. godine u Novom Sadu. Na početku vokal je bio Željko Jojkić, a 1995. godine nakon izdavanja prvog albuma umjesto Željka Dolazi Goran Biševac "Biške". Bend 1997. prestaje sa radom, da bi se okupili 2003. godine, a tri godine nakon toga snimili demo. 2008. godine ušli su u studio da snime drugi album Pero Defformero II koji je do sada ostao neobjavljen, a 2009. objavili su "Undergrand" i nakon toga par single-ova.

Heaven Rain je melodic / progressive metal / rock bend iz Banja Luka, osnovan 2006. godine. Do sada su snimili dva albuma, jedan demo, jedan EP i nekoliko single-ova. Posljednji album "Second Sun" snimili su prošle godine. Postavu benda čine: Miona Graorac (vokal), Igor Dragelj (gitara), Boris Golić (gitara), Bojan Jokšić (bass), Aleksandar Zrnić (bubnjevi). 





0 comments:

Objavi komentar