TOMORROW WE HUNT, KOROV, DEPARTED, JADED HOPE @ AG Club, Sarajevo (21.04.2012.)

New Breed of Metal (NBOM) Booking u Sarajevo organizuje koncertnu promociju albuma "Bitter Words" benda Tomorrow We Hunt, koji je pored Hrvatske zabilježio par nastupa i u Sloveniji, Slovačkoj, Češkoj, Austriji. Podršku će im pružiti mostarski hardcore / metal sastav Korov i banjalučki deathcore bend Departed kao i novi bend Jaded Hope iz Zagreba. Koncert će se održati u subotu 21. aprila. 2012. u sarajevskom AG Clubu.





Start: 20:30
Ulaz: 7KM (uračunata konzum. od 3KM)

facebook event: kliknite ovde



Tomorrow We Hunt je bend iz Zagreba, nastao 2009. godine nakon što je svoje postojanje okončao bend Failed Plan Artefact u kojemu su svirali tri člana postave TWH. Bend čine Filip (vokal), Bruno i Tomislav (gitare), Domagoj (bass) i Mislav (bubnjevi), a muziku koju sviraju najlakše je opisati kao melodični / progresivni hardcore. Prošle godine bili su na evropskoj turneji, sviali su u: Hrvatskoj, Sloveniji, Austriji, Češkoj, Slovačkoj.

Korov je nastao od benda Bilok koji je osnovan 2009. u Mostaru. Ove godine mijenjaju naziv benda u Korov. Završili su snimanje EPa "Protiv Boga i Države". Svirali su u Mostaru, Sarajevu, Banja Luci, Jablanici i drugim bh gradovima.


Departed je deathcore sastav iz Banja Luke kojeg su osnovali Sandro, Emir, Arslan u novembru 2010. godine. Bendu se pridružuje Petar na bas gitari i Renato na drugoj gitari. Nakon nekog vremena Renato napušta bend i kao zamjena dolazi Srđan. Bend ima nekoliko autorskih stvari, a planiraju raditi i na novim pjesmama. Bend se priprema za nastupe uživo te snimanje svog materijala.


Jaded Hope je sastav iz zagreba formiran 2011. godine. Pstavu čine sadašnji i bivši članovi bendova: Black Sails, Decomposing Entity, Born Stubborn, Continents, Gardens of Hiroshima, Stepping Stone, Lack of Soul. Sviraju melodični hardcore.  

0 comments:

Objavi komentar