ANEMIJA, SIHIRATOR, KOROV u jablanickom Klubu Vijeca Mladih (11.05.2012.)

11. maja u jablaničkom Klubu Vijeća mladih održat će se jedna od dvije svirke u sklopu mini toura koji rade zajedno bendovi: Anemija, Korov, Sihirator. Na ovoj svirci Anemija će promovisati svoj EP "Put u Vječnost". Organizator obje svirke je KOOGA iz Mostara, a to je grupa metalaca entuzijasta koji su do sad organizovali neka dešavanja: svirke, slušaone itd. Uskoro će biti poznata cijena ulaznice kao i tačno vrijeme početka svirke.

Start: 20:30 h 


Anemija je heavy metal bend osnovan u Jablanici 2008.godine. Nakon kraćeg vremena nastaju pjesme „Rijeke suza“, „Nemoćan“, „Prolaze i posljednji dani“, „Osjećam sve je gore“ itd. koje su naišle na pozitivne kritike od strane publike. Anemija osvaja drugo mjesto na „RM Demofest-u“ u Jablanici,prvo mjesto na festivalu „FARSA“ u Čapljini i svira širom BiH. Demo " Prolaze posljednji dani su izdali u avgustu 2010.

Sihirator je old school thrash metal bend, osnovan u Lukavcu 2009. godine. Prvi snimci su dokumentovani na old skul način - snimljena je proba... Natupili su na Metal Fest-u 2 u Banja Luci, marta 2010. U maju 2010. Izdali su EP "Moshus Pejgamberov" Početkom 2011. dolazi do promjene u sastavu, Jasmin "Tida preuzima dužnost bubnjara. A krajem jula 2011 objavili su i svoje drugo izdanje pod nazivom "Mračna starna svjetlosti".



Korov je nastao od benda Bilok koji je osnovan 2009. u Mostaru. Ove godine mijenjaju naziv benda u Korov. Završili su snimanje EPa "Protiv Boga i Države". Svirali su u Mostaru, Sarajevu, Banja Luci, Jablanici i drugim bh gradovima.

0 comments:

Objavi komentar