Koncert u sklopu Antifesta u Amfiteatru Doma Mladih (18.05.2012.)

U Amfiteatru sarajevskog Doma mladih, 18. maja će se održati koncert u skopu Antifesta. Na koncertu će nastupiti bendovi iz BiH, Srbije, Bugarske i Brazila. BHHC Booking je zadužen za booking bendova. Uskoro će biti poznate informacije o cijeni ulaznice, o početku svirke i trajanju nastupa svakog benda.






Start: 20:00 h
Ulaz: 8 KM
facebook event (RSVP): kliknite ovde 

Hobson’ Choice je bend koji je nastao 2005.godine u Tuzli. Ideja o pokretanju benda izrodila se iz očajnog stanja u kojem se nalazila tuzlanska hardcore punk scena i želje za poboljšanjem iste. Na inicijativu Aleksandra (vokal) i Adise (bas) bend se okuplja i održava prvu probu u prostorijama Doma omladine Tuzla. Nedugo zatim, prvobitna postava benda se mjenja. Nastupili su na nekoliko festivala, između ostalih na: EXIT festivalu (Srbija), Sarajevo Metal Fest 2010 (BiH), Interground (BiH). Dijelili su binu sa velikanima poput: Born From Pain (HOL), My Dying Bride (GBR) itd. Danas bend čine: Sale (vokal), Sejo (Gitara), Aleksandar (gitara), Asmir (bass), Rule (bubnjevi).

Dozër je metal/punk bend, formiran u Srajevu decembra 2008. godine. Shex, Sommy i Amir počinju sa probama, u martu 2009. im se pridružuje Zira na bubnjevima. U septembru 2009. su izdali svoj prvi demo.Svirali su kao u support Municipal Waste-u u Županji i Malignant Tumour-u u Sarajevu, a učestvovali su i na Sarajevo Metal Fest-u.

Escarnium dolazi iz Salvadora (Brazil). Bend je osnovan 2007. godine i sviraju death metal. Do sad su izdali jedan demo po nazivom "Covered in Decadence" (2009.), split sa bendom Inside Hatred pod nazivom "Celebrating the World of Decadence" (2010.) i EP "Rex Verminorum" (2011.), a u maju ove godine planiraju objaviti "Existence Excrucianting". Te u istom mjesecu planiraju evropsku turneju, u sklopu koje će učestvovati na ovom koncertu.

Last Hope je hardcore bend iz Sofije (Bugarska), osnovan 1994. godine. Iste godine snimili su demo "Last Hope" koji je dobro prihvaćen. Već slijedeće godine izdali su split sa bendom Face Up. A nešto kasnije, 1998. godine snimili su album "One for One". Godina 2001. za njih je bila do tad najuspješnija jer su obišli i Austriju, Mađarsku, Hrvatsku, Srbiju, Grčku. Dvije godine kasnije snimaju još jedan album "My Own Way", a 2007 "Test of Time". Binu su dijelili sa bendovima: Madball, Anthrax, Napalm Death, Biohazard, D.R.I. Suicidal Tendencies, Exodus, Overkill itd.

The Bridge je hardcore / punk bend iz Beograda (Srbija). Članovi the Bridge-a su svirali i dalje sviraju u nekim drugim bendovima između ostalog, u bendu Hitman. Ideja benda je da pokaže da nema razlike među ljudima, u žanru i da godine nisu bitne na hardcore sceni. Zašto "The Brige"? Bridge znači most, a ovaj bend pokušava da poveže ljude i zato su odabrali ovo ime.

0 comments:

Objavi komentar