SUMMER METAL FEST - Sarajevo, 09. i 10.07. 2012: Bendovi, Lokacije, Cijene Ulaznica

Summer Metal Fest će se održati 09. i 10. jula u Centru Za Mlade "Grbavica" i klubu Sloga (Cinemas). 09. uz  ExodusSuicidal Angels svirat će i Inciter iz Zagreba (Hrvatska) i sarajevsko-novotravnički sastav Aesthetic Empathy, a 10. jula kao podrška Benightedu svirat će Putrid Blood iz Šida (Srbija) i sarajevski Orisons in Vain. Organizatori su Sarajevo Metal Fest Promotions i BHHC Booking. 

facebook event (RSVP): kliknite ovde

Ulaznice se mogu kupiti u Korner Pubu u Sarajevu

Cijene ulaznica u pretprodaji (do 06. jula): 
za prvi dan dan (09.07.) = 30 BAM  (cca: 15 € )
za drugi dan (10.07.) = 12 BAM  (cca: 6 € )
dvodnevna ulaznica (uz popust od 15 %) = 36 BAM (cca: 19 €)

Cijene ulaznica nakon 06. jula:
za prvi dan (09.07.) = 35 BAM  (cca: 18 €)
za drugi dan (10.07.) = 15 BAM  (cca: 8 € )
dvodnevnih ulaznica uz popust nakon 06. jula neće biti u prodaji





Pretprodaja i prevoz iz Tuzle: https://www.facebook.com/events/309051732520048

Za ljude van Sarajeva i Tuzle, rezervaciju ulaznica je moguće izvršti na summermetalfest@gmail.com
U mailu navesti:
- ime i prezime
- grad
- broj lične karte
- kontakt telefon
(limitirano na 2 ulaznice po osobi)





TV Reklama


O bendovima: 

Exodus je thrash metal sastav iz San Francisca (California, USA), osnovan 1980. godine. Status kultnog metal benda stiču vrlao brzo. do sad su izdali 10 full length albuma, par EP-a, split izdanja i nekoliko DVD-a. Na ljetnoj turneji njihov gitarist će biti Rick Hunolt koji je Exodus napustio 2004. godine, on je tu zmajena za Gary Holta koji se pridružio Slayeru kao privremena zamjena za Jeffa Hannemana.

Suicidal Angels je thrash metal bend iz Grčke, osnovan 2001. godine. Od tada, postava se mijenjala par puta, a trenutno su u bendu: Nick (vokal), Panos (gitara), Angel (bass) Orfeas (bubnjevi). U tri naredne godine snimili su po jedan demo, 2006. godine EP "Armies Of Hell" i u slijedećih nekoliko godina izdali su 4 albuma od kojih je zadnji "Bloodbath" objavljen početkom 2012. godine.

Inciter je metal bend iz Zagreba, osnovan 2000. godine. Do 2003. godine, snimili su 3 demo materijala. Prvi full length album "Burned Out Cells" snimili su 2006. godine, a drugi album "Salvation" 2010. godine, pored toga izdali su i jedan DVD "Incite This - Live". Trenutno postavu čine: Vedran (vokal i gitara), Dario (gitara), Igor (bass) i Alen (bubnjevi).

Aesthetic Empathy je sarajevsko-novotravnički metalcore / alternative sastav kojeg su oko 2007. osnovali članovi benda koji je do tada djelovao pod nazivom Kursk. 2010. godine završili su snimanje prvog albuma "Definement". Na banjalučkom Demofestu 2011. godine su zauzeli treće mjesto. Svirali su u Sarajevu, Banja Luci, Novom Travniku, Mostaru, Goraždu itd. Još uvijek su u potrazi za izdavačem njihovog prvijenca. Planiraju uskoro snimiti i spot za pjesmu Dualism. 

Benighted je brutal death metal / grindcore sastav iz Francuske, osnovan 1998, godine. Binu su dijelili sa bendovima: Morbid Angel,  Impaled Nazarene, Dew Sentenced, Graveworm, Dying Fetus, Slipknot, Soulfly idr. Do sad su izdali 6 full length albuma, a posljednji je "Asylum Cave" iz 2011. godine. Bend čine: Julien (vokal), Liem (gitara), Oliver (gitara), Eric (bass), Kevin (bubnjevi). 

Putrid Blood je thrash metal sastav iz Šida (Srbija), osnovan 2008. godine. Do polovine 2009. su postojali kao projket, a u avgustu te godine su održali svoju prvu svirku. Tada su binu dijelili sa Awaiting Fear, Ashen Epitaph, Salted Cut i Morbid. Publika je dobro prihvatila pjesme i bend je odlučio da snimi EP "Fire at Will". Bend od tada radi na novom materijalu. 

Orisons in Vain je osnovan u Sarajevu 2009. godine. Počeli su kao rock band, a onda prelaze na metal, tačnije na modern melodic death metal / metalcore. Snimili su nekoliko demo pjesama, uslijedile su svirke, a onda i  kritike koje  su uglavnom dobre. U septembru 2011. godine završili su snimanje svog prvog EP-a "The Blackest Tree". Zabilježili su nekoliko nastupa u Sarajevu, Visokom, Mostaru... Nastupili su u emisiji TNT / Rigor Mortis. 


0 comments:

Objavi komentar