HellaC, Aesthetic Empathy, Voodoo Cadillac, Majke i drugi - 27.07. na Kaleidoskop Festivalu u Tuzli

27. jula na Kaleidoskop Festivalu u Tuzli će nastupit tuzlanski thrash / speed metal bend HellaĆ , sarajevsko-novotravnički metalcore / alternative sastav Aesthetic Empathy, brčanski Voodoo Cadillac, Majke iz Hrvatske i još par bendova.Muzički dio programa se održava u parku kod Muzičke škole.



HellaĆ je thrash metal sastav iz Tuzle, osnovan 2010. godine u Tuzli. Bend čine članovi bendova Contusio i Extinction i drugi.Imaju par autorskih pjesama: Alkoholizirana kurva, Sepet zla, Bludni pop, Nemilosrdni bič života idr. Bend čine: Merlin (vokal), Nedim (gitara), Igor (gitara), Ivan (bass) i Haris (bubnjevi).

Aesthetic Empathy je sarajevsko-novotravnički metalcore / alternative sastav, koji je nastao od nekadašnjeg benda Kursk (osnovanog oko 2002.) AE je 2010. godine završio snimanje svog prvog albuma "Definement". Nekoliko puta su nastupili, a kao najvažniji nastupi izdvajaju se: na Demofestu u Banja Luci i na Sarajevo Metal Festu 2011. Još uvijek su u potrazi za izdavačem njihovog prvijenca. Planiraju uskoro snimiti i spot. 

Voodoo Cadillac je rock / psychobilly sastav iz Brčkog, osnovan 2000. godine. Godinu kasnije, u Alter Artu u Travniku snimaju prvi demo materijal i spot za pjemsu "Laju na nas". 2005. godine su izdali prvi full length album pod nazivom "Psychobilly". Do sada su održali veliki broj koncerata u BiH, Srbiji i Hrvatskoj. U pripremi je i drugi full length album pod nazivom "Voodoo Land". Postavu benda čine: Adnan (vokal, gitara), Mirsad (bass) i Damir (bubnjevi).

Majke su rock sastav iz Hrvatske, osnovan 1988. godine u Vinkovcima. Iste godine su izdali prvi demo album, a nakon toga su izdali 6 full lenth albuma. 2000. su se razišli, kada Bare nastavlja rad sa svojim drugim bendom "Bare i Plaćenici". Majke se ponovo okupljaju 2007. godine, nakon čega su izdali jedan Live (Unplugged) album, a 2011. godine su snimili "Teške Boje". Snimili su nekoliko video spotova.
 

0 comments:

Objavi komentar