Za one koji su tek "otkrili" Bosnian Metal, a i za ostale...

Želimo da pojasnimo onima koji ne znaju kako stoje stvari na Bosnian Metalu, onima koji nikad ne prate Bosnian Metal a kad im jednom nešto "bocne" oko onda sebi daju za pravo da pametuju kao da su cijelo vrijeme bili tu.

Sve konstruktivne sugestije i kritike su dobrodošle, a one sa "predavačkim" i drskim tonovima neće biti ni uzete u razmatranje.

Ovo nisu pravila već neke stavke koje služe čisto da se zna neki red.

1.
Da bi se bend našao u arhivi mora svirati metal, ili neki drugi žanr ali sa primjesama metala. Ako ne svira metal može se naći u arhivi ali u kategoriji "Associated Acts And Artists" pod uslovom da neki od članovatog benda sviraju u nekom bendu ili se bave organizacijom metal svirki ili da njihov bend svira sa metal bendovima.
  
2.
U arhivu i bez zahtjeva ili molbe benda samoinicijativno možemo dodati naravno "metal" bendovove, a za bendove koji sviraju neki drugi žanr sa primjesama metala pitat ćemo članove facebook stranice. Također, samoinicijatino ili na zahtjev BENDA dodajemo i one bendove čiji članovi sviraju u nekom bendu ili su organizatori svirki, promotori metal muzike u radio emisijama, na web portalima itd... znači u kategoriji "Associated Acts and Artists" se mogu naći i rock 'n' roll, rapcore, crossover, funk bendovi ali uz uslove navedene u iznad!

3.
Od benda koji želi da se nađe u arhivi očekujemo da nam dostavi linkove za svoje profile na faebook-u, myspace-u, reverbnation-u itd. sa biografijom (godina, osnivanja, članovi, dosašnji nastupi i izdanja itd.)

4.
Ne može neko ko se pojavi k'o "grom iz vedrog neba", ko nikad prije nije komentarisao ništa na Bosnian Metalu i ni na kakav način nije doprinio unaprijeđenju Bosnian Metal blog/portala, zahtjevati isti tretman za neki bend koji nema veze s metalom.

5.
Optužbe da smo subjektivni su GLUPE. Neka taj, koji namjerava reću da smo subjektivni i da smo lokal-patriote (što nema nikakve veze jer onaj koji je pokrenuo Bosnian Metal nije ni iz Sarajeva, a ni iz Tuzle), prvo pogleda koliko bendova smo dodali u arhivu i iz kojih gradova dolaze ti bendovi i neka pogleda koje svirke smo najavili tokom ove godine... Napominjemo, najavljujemo svirke na kojima nastupa, jedan ili više METAL bendova.

6.
Ovde nema mjesta za neke "buntovnike" koji će pametovati! Sve se rješava "demokratski", ako je upitno da li neki bend svira metal, pitat ćemo članove facebook stranice. Ako nekoga treba izbaciti iz arhive pitat ćemo članove. Ništa nećemo raditi samoinicijativno. Dakle, ovde ne prevladava lični ukus pojedinca... samo želimo da doprinesemo povezivanju bendova, metal publike, promotera i organizatora svirki.


0 comments:

Objavi komentar