Jaeger Music Night: AESTHETIC EMPATHY vs NEURO - 10.08. u klubu Enigma (Zepce)

10.08. u klubu Enigma u Žepču nastupit će bendovi sarajevsko-novotravnički Aesthetic Empathy i banjalučki Neuro. Svirka se održava u sklopu Jaeger Music Night takmičenja, glasa se na tri načina... neposredno nakon svirke publika glasa, zatim na službenoj stranici Jaeger Music Nighta i na facebooku preko aplikacije za glasanje.


Aesthetic Empathy je sarajevsko-novotravnički metalcore / alternative sastav, koji je nastao od nekadašnjeg benda Kursk (osnovanog oko 2002.) AE je 2010. godine završio snimanje svog prvog albuma "Definement". Nekoliko puta su nastupili, a kao najvažniji nastupi izdvajaju se: na Demofestu u Banja Luci i na Sarajevo Metal Festu 2011. Još uvijek su u potrazi za izdavačem njihovog prvijenca. Planiraju uskoro snimiti i spot. 

Neuro je osnovan 2009. godine u Banja Luci. Trenutna postava je:Dražan Pozderović "Oskar" (vokal), Nikola Galić "Gala" (gitara), Boris Golić "Bota" (gitara), Ninoslav Dobrijević "Tiki" (bass), Nenad Dobrijević "Nešo" (bubnjevi). Snimili su nekoliko pjesama i one bi se treale naći na EP-u koji planiraju objaviti do kraja godine. Žanr kojem Neuro pripada je teško stilski definisati, ali se može reći da se radi o sastavu koji kombinuje čvrsti tradicionalni rock sa modernim i alternativnim prizvukom i prog elementima.




0 comments:

Objavi komentar