KK STREET BANGERS potvdili nastup na mostarskom Distopija Metal Festu

Ekipa iz Kooga Bookinga najavila je još jedan bend za Distopija Metal Fest, koji se odžava 17. novembra. Radi se o KK Street Bangers, thrash metal sastavu iz Podgorice (Crna Gora). Ranije su najavljeni tuzlanski Bogamber i splitski Rapid Strike. Očekujemo nove najave za par dana kao i informacije o cijenama ulaznica.KK Street Bangers thrash metal bend, osnovan 2008. godine u Podgorici (Crna Gora). Bend su osnovali Miloš Klikovac (gitara) i Marko Komlenac (vokal). U tom sastavu su napisali  nekoliko pesama. Krajem te godine ovom thrash dvojcu priključio se basista Branko Jugović, koji je ujedno i producent benda. 2009. godine bend počinje da radi na novim pesmama i tako počinju snimanje prvog EP-a koji je završen u oktobru 2010. i nazvan je "Street, Rotten, Thrash Derby". Na EP-u se nalaze 4 pjesme. Nedavno im se pridružio bubnjar Ivan Ćetković.
Ranije su najavljeni:


Bogamber je osnovan sredinom 1996. godine. Od početka, u bendu su: Edin Begović "Suhi" (vokal), Nedžad Bibić "Nele" (gitara), a ostali članovi su se mijenjali. 1999. godine u postavi: Suhi, Nele, Hata snimaju pjesmu "Nedostižno Svetogrđe". 2003. Suhi i Nele snimili su prvi puni album "Devastacija Sakralnog Objekta". Slijede svirke u Tuzli, Sarajevu i u Zagrebu, gdje je Bogamber nastupio sa bendom TankardU novembru 2007.godine snimaju svoj drugi album i nazivaju ga "Nevjerovanje"U ljeto 2010. snimili su single "Homo Agricolus". Nastupili su na Sarajevo Metal Festu 2012. godine.

Rapid Strike je thrash metal bend iz Splita, osnovan 2007-e pod imenom ˝Azazel˝. Godine 2011, nakon brojnih koncerta i 2 demo albuma bend mijenja ime u Rapid Strike i snima album ˝God take me to hell˝. Nakon izdavavanja albuma kompletna postava benda se mijenja osim vođe i glavnog autora Hrvoja Madirace koji dovodi u bend nove ljude. Uz rad na novom studijskom albumu bend je i koncertno aktivan. Postavu benda čine: Ivana Elez (vocals), Hrvoje Madiraca (guitars), Nikola Capalija (bass), Duje Pelaić (drums).

0 comments:

Objavi komentar