SELJACKA BUNA, S.P.U.K, DOLIA, BUMFIGHT - 07. decembra u sarajevskom AG klubu

07. decembra u sarajevskom AG klubu svirat će Seljačka Buna iz Beograda, sarajevski bendovi: S.P.U.K (punk rock), Dolia (symphonic power metal) i Bumfight (hardcore / powerviolence), Organizatori su Comrade Booking i Sarajevo Punk Fest Crew.



Start: 20:30 h
Ulaz: 8 KM (uračunata konzum od 3 KM)
facebook event (RSVP): kliknite ovde 





Seljačka Buna osnovana je u Beogradu 2005. godine. Svoj žanr opisuju kao agro-metal. U muzici Seljačke Bune dominira metal zvuk sa primjesama klasičnog rocka, bluesa i ethna i punka. Tekstovi su mahom humoristički, sa satiričnom crtom i blagom kritikom trenutnog stanja u svijetu. Bave se temama ljubavi, religije, narodne epike, te rock i pop stereotipa. Kao muzičke uzore navode Tenacious D, System of a Down, DVDA, Electric Six, Faith no More, SMF itd.

Dolia je symphonic power metal bend iz Sarajeva. Bend su početkom 2012. godine osnovali Ivan (gitara), Danira (vokal). Nakon nekog vremena bendu su se pridružili Tibor (bubnjevi), Dino (gitara) i Miki (klavijature), tako su snimili pjesmu Winter Queen u kućnom studiju. Postava je ubrzo nakon toga kompletirana dolaskom Sare (vokal, violina). Dino napušta bend i nedugo nakon toga u bend, kao novi gitarist, dolazi Esad. Bend radi na novim pjesmama.

S.P.U.K.- punk rock bend iz Sarajeva

Bumfight je sarajevski hardcore punk / powerviolence sastav

0 comments:

Objavi komentar