LIFE IN PERIL, WHAT MATTERS MOST, SHIPWRECKED, OBCISOR - 12. januara u AG klubu

12. januara u sarajevskom AG klubu svirat će bendovi Life In Peril (melodic hardcore / metal iz Varaždina, HR), What Matters Most (melodic hardcore iz Koprivnice, HR), Shipwrecked (sludgecore iz Sarajeva) i Obcisor (experimental death metal iz Sarajeva).


Start: 20:30 h
Ulaz: 8 KM (uračunata konzum- od 3 KM)
facebook event (RSVP): kliknite ovde









Life in Peril je melodični hardcore sastav iz Varaždina (Hrvatska).  Sastavljen je od  članova bendova I Hope You Suffer, Dead by Mistake i Eyes of Betrayal... a oni su Denis Bilonić - Drums, Lovro Habek - Guitar, Nino Huzjak - Guitar, Andrija Danko - Bass, Goran Bistrović - Vocals.  U svojim tekstovima se prvenstveno bave socijalno političkim temama kao što su apsurdnost rata, globalizacija te mizantropija. Završili su snimanje full length albuma "Wings of Perdition".


What Matters Most je melodic hardcore sastav iz Koprivnice (Hrvatska). Bend je osnovan 2011. godine. Već su zabilježili 20-ak nastupa u Hrvatskoj, Sloveniji i Mađarskoj. Članovi su: Tomislav Crnković (vokal), Juraj Stipan (bass), Relja Kekez (bubnjavi), Sanjin Gojković (gitara) 

Shipwrecked je sludge / hardcore bend. Ideja o osnivanju benda potiče iz 2011. godine, u ideju su djelili četiri člana drugih bendova Corbansick, Duat i Menace to Society, tako da nije dugo trebalo da se oformi posada za provođenje teorije u praksu. Duži period se radilo na skiciranju plana plovidbe i prikupljanju potrebnog materijala za put na koji se posada po imenu Shipwrecked otisnula u augustu 2012. godine.  Članovi benda su: Ensar Bistrivoda (vokal), Benjamin Čišić (gitara), Dino Taletović (bass), Mirza Čengic (bubnjevi).Prvi nastup imali su 20.10. sa bendovima Violent Chapter i Agelast.

Obcisor  je experimental death metal bend iz Sarajeva nastao u martu 2012. godine kao ideja da se sviraju stvari u kojima ce se naći zvuk death metala s raznim primjesama svega što bi im se svidjelo i tako stvoriti određen zvuk koji im odgovara. Kroz njihovu muziku također žele izraziti određene stavove prema današnjici i svemu onome što smatraju bitnim i pametnim za reći. Za sada rade na autorskim stvarima i pripremama za snimanje demo albuma od nekih 4-5 pjesama.

1 komentar: