Photo & Video: Distopija Fest - Mostar, 17.11.2012.

17. novembra u mostarskom OKC Abraševiću održao se prvi metal fest pod nazivom Distopaija Fest. Organizatori su bili Kooga Booking. Nastupilo je 7 bendova, od čega su 4 iz BiH: Agonize, Bogamber, Korov, Hetrem; dva iz Hrvatske: Narednik Lobanja I Vod Smrti i Rapid Strike; te crnogorski KK Street Bangers.

Prvo su domaćini Korov zagrijali publiku svojim pjesmama, zatim na binu izlazi širokobriješki Hetrem koji su pored autorkih pjesama odsvirali i obrade Deatha, i Megadetha. Poslije Hetrema na red dolaze splitski Rapid Strike, jedini bend te večeri sa ženskim vokalom. Ovaj thrash heavy metal sastav imao je odličan nastup na kojem su izveli pjesme sa prvog albuma i novi pjesmu "Sweet Terror". zatim slijede KK Street Bangers, Agonize, Bogamber i Narednik Lobanja I Vod Smrti. KK Street Bangers možda i nisu toliko poznati kao ostali bendovi ali su imali jednako dobar nastup kao i ostali bendovi te večeri. Pored autorskih pjesama sa prvog dmeo materijala i obrada, odsvirali su i novu pjesmu "Fast Death". Čini se da su nastupi bendova Agonize, Bogamber i Narednik Lobanja I Vod Smrti najviše oduševili publiku. Agonize odsvirao pjesme sa svih dosadašnjih izdanja. Bogamber je briljirao scenski... a svojim hitovima: Jede Klasuru i Homo Agricolus su zapalili publiku. Festival zatvara zagrebački Narednik Lobanja I Vod Smrti koji su pored autorskih pjesama odsvirali i Sepulturinu "Beneath The Remains" i dr.

Prvi Distopija Fest je bio odličan, posjeta je mogla biti bolja ali to neka ide na dušu onima koji nisu došli, a bili su u mogućnosti da dođu. Druženje i prije i poslije svirke je bilo odlično.

Photo: Mira Andrić, Moreno Mihalj, Dejan Jurić
Video: Armin H., Moreno Mihalj, Dejan Jurić 












2 komentara: