PASI, DEUS EX CAROUSEL - 08.02. u sarajevskom AG klubu

08.02. u AG klubu, u Sarajevu, nastupiti punk rock bend Pasi iz Rijeke i rock 'n' roll / metal sastav Deus Ex Carousel. Organizatori su Comrade Booking i Sarajevo Punk Fest crew.



Start: 20:30 h
Ulaz: 10  KM (uračunata konzumacija od 2 KM)
facebook event (RSVP): kliknite ovde


   

Pasi su punk rock bend iz Rijeke (Hrvatska), osnovan 1996. godine. Bend su osnovali Mitar (bas) i Cola (gitara) sa Splićom kao pjevačem i Puškom na bubnjevima i u toj postavi odsvirali jedan koncert. A od tada su se nizali nastupi, od kojih se kao važniji izdvajaju sa NOFX-om i Bad Religion-om.Bend su nazvali Pasi jer su htjeli nešto da je gramatički netačno pa odatle to A u Psi. Posljednji album "Reci Mi Da Li Te Boli" su snimili 2011. godine.


Deus ex Carousel je metal / rock / punk bend iz Sarajeva koji je osnovan oko 2008. Iste godine su snimljene i prve pjesme. U početku je to bio projekt Gligora "Glishe" Popovića. Od 2011. godine Deus ex Carousel počinje sa ozbiljnijim radom kada se Glishi prodružuju gitarist Mirza Ćorić (ex-GnuHellRide, Black Sheep), bassist Arnel "Sharan" Šarić (MotherpigSnake Eater). Do sad su snimili nekoliko novih pjesama koje bi se trebali naći na provm izdanju. Početkom 2012. godine su kompletirali postavu kada im se na mjestu bubnjara pridružio Samir Ramić iz sarajevskog death metal benda Ambrosia. Prvi nastup imali su kao support na orđendanskom koncertu Partibrejkersa, 24.02.2012.



0 comments:

Objavi komentar