Smak Svijeta Uzivo, Vol. 2 - 18.01. u sarajevskom klubu Sloga (Cinemas)

18. januara u sarajevskom klubu Sloga (Cinemas) održat će se svirka pod nazivom "Smak Svijeta Uživo, Vol. 2". Za sad su najavljeni: tuzlanski death metal sastav Toxicdeath, zatim Flatline (hardcore / metal) i HellRide (southern / sludge / stoner metal), oba iz Sarajeva. Organizatori su BHHC Booking i Sarajevo Metal Fest Promotions. Uskoro bi trebao biti najavljen još jedan bend.


Start: 20:00 h
Ulaz: 8 KM
facebook event (RSVP): kliknite ovde 





Toxicdeath je death metal sastav osnovan 2000. godine u Tuzli (Bosna i Hercegovina). Do sad su snimili dva demo izdanja, jedan live album i full length "Contamination". Uskoro bi svjetlost dana trebao ugledati njihov novi album "Techniques of Darkness". Do sad su nastupili sa bendovima: Vader, Vital Remains, Behemoth, Sinister, Decapitated i mnogim drugim. 2012. godine nastupili su na Metalfestu u Zadru.



Flatline je osnovan 2005. godine u Sarajevu. Sviraju metal posttraumatic hardcore, a ovo je drugi spot koji će predstaviti publici. Prvi je bio za pjesmu "On Display" koja se kao i "Unfinished" nalazi na njihovom albumu "Posttraumatic Lullabies" iz 2008. godine. Pored BiH, svirali su Hrvatskoj, Srbiji, Makedoniji, Turskoj, Češkoj, Njemačkoj, Švicarskoj, Holandiji itd, a bitno je istaći da su svirali i sa legendarnim bendovima Biohazard, Napalm Death i Tankard.



HellRide je sarajevski metal bend nastao početkom 2011. godine. Bend čine 4 muzičara koja sviraju i u drugim sarajevskim bendovima: Mirza - gitarist heavy metal benda Gnu koji je postojao od 1994-1996. a  lider je i rock benda Black Sheep i voditelj emisije Crna Ovca na eFM studentskom radiju, Emir Saračević - bassist bendova Machines of Hate, Snake Eater i voditelj emisije The Aebyss na radiju Sarajevo, Samir Ramić - bubnjar i Haris Delić - vokal. 

Hetrem je thrash metal band iz Širokog Brijega nastao 2007. godine prvo pod imenom "Orion". 2010. godine mijenjaju ime u Hetrem. Do sad su zabilježili solidan broj nastupa u gradovima BiH i Hrvatske. Najveće dostignuće benda je festival demo bendova - Nektar Demofest, u Banja Luci, na kojem je bend 2009. godine osvojio nagradu publike. Bend čine: Filip Musa (vokal, gitara), Berislav Arapović "Boro" (gitara), Eugen Marić (bass), Denis Leko (bubnjevi).

0 comments:

Objavi komentar