THE RODEO IDIOT ENGINE i DEER IN THE HEADLIGHTS - 16.01. u Tuzli

16. januara u Tuzli će svirati The Rodeo Idiot Engine iz Španije i banjalučki Deer In The Headlights. Koncert se trebao održati u Sarajevu ali je prebačen u Tuzlu u klub Underground. Organizatori su Hobson's Choice Friends i Sarajevo Metal Fest Promotions.


Start: 20:30 h
Ulaz: KM









The Rodeo Idiot Engine je blackened mathcore bend, osnovan 2009. godine. Prvi EP "The First Fall" snimili su u parilu 2010. Nakon čega su uslijedile  dvije turneje u sklopu kojih su obišli Francusku, Španiju, Holandiju, Luksemburg i Belgiju. Prvi full length album je nazvan Fools Will Crush The Crown, a nakon toga su došle nove turneje. Članovi benda su: Alan (gitara), Txomin (gitara), Mikel (bubnjevi), Thomas (bass), Jerom (vokal).


Deer In The Headlights je banjalučki dark hardcore sastav, osnovan 2010. godine. Svi članovi osim Milice koja je vokal u bendu, su svirali i u drugim banjalučkim bendovima. Pred Milice u bendu su Igor (gitara), Aljoša (gitara)Bojan (bass), Maksim (bubnjevi). Do sad su snimili jedan demo 2011. godine i split sa bendom Reflections of Internal Rain, tokođe 2011. Svirali su u Njemačkoj, Češkoj, Sloveniji, Italiji, Austriji, BiH...

0 comments:

Objavi komentar