NOOSTRAK i ORISONS IN VAIN - 18.05. u Sarajevu

18.05. u sarajevskom AG klubu, u sklopu evropske turneje svirat će Noostrak, progressive deathcore sastav iz Češke. Kao lokalana podrška nastupit će Orisons in Vain, metalcore / modern melodic death metal bend. Organizatori su Comrade Booking.


Start: __ info uskoro
Ulaz: __ info uskoro
facebook event: kliknite ovdje




 

Noostrak je progressive deathcore bend iz mjesta Havlíčkův Brod (Češka), osnovan oko 2003. godine. U bendu su od početka Michal Florian (gitara), Jarda Soukup (drums). Sa ozbiljnijim radom počinju 2011. kad su se bendu prodružili Luboš "Fred" Kristek (vokal) iz benda Smashed Face i Vašek Jaroš (bass). Debitatnski album "Human Tragedies Every Day" su snimili polovinom 2012. godine.



Orisons in Vain je osnovan u Sarajevu 2009. godine. prvo su počeli kao rock band a onda prelaze na metal. Snimili su nekoliko demo pjesama, uslijedile su svirke, a onda i  kritike koje  su uglavnom dobre. U septembru 2011. godine završili su snimanje svog prvog EP-a "The Blackest Tree". Svirali su u Sarajevu, Mostaru itd. A kao najvažniji nastup izdvaja se učešće na Summer Metal Festu u Sarajevu 2012. godine. Postavu benda čine: Masha (vokal), Vedo (gitara), Dino (gitara), Tino (bass), Luka (bubnjevi).

0 comments:

Objavi komentar