SPINE TWISTER FESTIVAL - 21, 22. i 25.09. u Sarajevu - Do sad najavljeno pet bendova

Datum objave: 21.07.2013.
Update: 25.07.2013.

21, 22. i 25. septembra u Sarajevu će se održati prvi Spine Twister Festival. Organizatori su Comrade Booking i BHHC Booking, koji su do sad najavili 4 benda. Prvu noć svirat će As They Burn, Instead Of A Kill i Shipwrecked, a treću noć Thell Barrio i Regaining The Crown. Organizatori će najaviti još po par bendova za 21. i 25. septembar, a uskoro će biti poznate i cijene ulaznica kao i tačna lokacija.


As They Burn je nu metal / modern metal iz Pariza (Francuska), osnovan 2007. godine. Dvije godine nakon osnivanja snimaju prvi EP "A New Area For Our Plagues". Prvi album "Aeon's War" snimili su 2011. godine. Drugi album "Will, Love, Life" su izdali 2013. godine preko Victory Records. Svirali su u Francuskoj, Belgiji, Švicarskoj itd. Postavu benda čine: Kevin Trevor (vokal), Hoby Arinosy (gitara), Fabio Meschini (gitara), Ronald Pastor (bass), Milton Bakech (drums) i Bastien Jacquesson.

Thell Barrio je hardcore / metal bend iz Meksika, osnovan 2006. godine. Do sad su snimili dva albuma "Locos Hijos Del Sol" (2009) i "X Vida" (2013). Svirali su na raznim festivalima na kojima su bine dijelili sa bendovima: Agnostic Front, Suicidal Tendencies, Brujeria, Soulfly, Fear Factory idr. Postavu benda čine: El Gallero (vokal), El Patron (gitara), El Charro (gitara), Ronex (bass), Solin (udaraljke), Chemo (bubnjevi).


Instead Of A Kill je deathcore bend iz Beograda, osnovan 2009. godine. Ubrzo snimaju demo "The Creator Of Lies". 2013. godine su snimili prvi album "Divination" na kojem se našlo 11 pjesama. Postavu benda čine: Jovan Dorkin JayDee (vokal), Marko Galantić Gale (gitara), Uroš Andrijašević (gitara), Vuk Stanovčić (bass), Marko Danilović Tihi (bubnjevi). 





Regaining The Crown je sarajevski hardcore / metalcore bend osnovan početkom 2013. godine. Članovi benda su: Andrej Merkadić (vokal), Šahsudin Osmanović (gitara), Ramiz Vreto (gitara), Alija Zečević (bass) i Jasmin Aganagić (bubnjevi). Kao uzore navode bendove: Hatebreed, Madball, Darkest Hour itd. Rade na prvom EP-u.


Shipwrecked je sludge / hardcore bend. Ideja o osnivanju benda potiče iz 2011. godine, u ideju su djelili četiri člana drugih bendova Corbansick, Duat i Menace to Society, tako da nije dugo trebalo da se oformi posada za provođenje teorije u praksu. Duži period se radilo na skiciranju plana plovidbe i prikupljanju potrebnog materijala za put na koji se posada po imenu Shipwrecked otisnula u augustu 2012. godine.  Članovi benda su: Ensar Bistrivoda (vokal), Benjamin Čišić (gitara), Dino Taletović (bass), Mirza Čengic (bubnjevi).Prvi nastup imali su 20.10. sa bendovima Violent Chapter i Agelast.

0 comments:

Objavi komentar