MOTHERPIG - Savrseni Krug (full length, 2013)

Napomena: ovo nije recenzija

Sarajevski bend Motherpig je 14.08. objavio svoj drugi album "Savršeni Krug". Na albumu se nalazi 11 pjesama. Album je snimljen "uživo" 4. avgusta 2012. godine u BHRT studiju. Snimanje je trajalo 8 sati. Pored Sharana, svirali su sad već bivši članovi Igor Atlija i Alex Mulaosmanović-Alcantara. Album je dostupan za slušanje na njihovom bandcamp profilu, a do kraja godine će biti izdat preko češke izdavačke kuće Zero Budget Producions. Legalan download cijelog albuma je moguć po cijeni od 4 €. Prvih 20 kupaca novog albuma, koji nemaju prvi album, Nojev Let, mogu se javiti preko svoje PayPal adrese na motherpig@gmail.com i dobit će code za besplatan download albuma Nojev Let.


Lista pjesama:

1. Tišina će Pasti      
2. Grobovima Ponosni
3. Borba                    
4. Stav                        
5. Vrli Novi Svijet
6. U Mehanizmu Ljubavi
7. Tebi
8. U Utrobi Vraga
9. Povratak na Kraj
10. Promjena Neće Doći
11. Smrad

Linkovi:
http://www.motherpig.info/
https://www.facebook.com/motherpig
http://motherpig.bandcamp.comSharan, vokal i bassist Motherpiga je izjavio (preuzeto sa: http://us6.campaign-archive2.com):
"Kako smo već znali da će ovo biti posljednje studijsko izdanje dosad najuspješnije postave Motherpiga, htjeli smo da imamo i lijep nadgrobni spomenik, a to je ovaj album.", izjavio je Sharan, osnivač, basista, vokal i tekstopisac Motherpiga, " 'Savršeni Krug' je snimljen uživo jer smo htjeli na traci zabilježiti iskustvo našeg živog koncerta. Svaki ton je tu, svaka greška je tu, nije bilo kompjuterskog uljepšavanja, a dosnimavanja i intervencije tog tipa urađene su na samo nekoliko pjesama gdje je bilo nemoguće da odsviramo sve zajedno jer nemamo više od dvije ruke."


Instrumente snimao: Mirza Šišić and Aid Ćupina (Studio BHRT)
Glavne vokale snimao: Mirza Šišić (Kanal 1 / Solid State Production studio)
Prateće vokale snimao: Krme Mic Maestro (Studio BU!)
Mix i mastering: Dan Emery (Black Matter Mastering)

Cover art: Enis Čišić

0 comments:

Objavi komentar