Uskoro: Bosnian Metal Compilation, Vol. 2


Krajem / početkom 2014. godine trebala bi biti kompletirana Bosnian Metal Compilation, Vol. 2. Na kompilaciji će se naći pjesme koje nisu starije od 2 godine. Pjesme moraju biti autorske... Dakle, obrade ne dolaze u obzir. Prednost će imati bendovi čije pjesme nisu bile na prvoj kompilaciji (ali ako se nedovoljan broj brojih novih bendova prijavi za kompilaciju onda je moguće da na na drugoj kompilaiji bude i par bendova sa kompilacije Vol. 1 ali koji su u međuvremenu snimili nove pjesme). 

Mi ne biramo pjesme bez odobrenja bendova, nego bendovi koji su zainteresovani treba da nam pošalju pjesme kad objavimo poziv.

Nažalost, kompilacija neće biti objavljena na CD-u nego kao internet kompilacija, prvo dostupna samo za slušanje preko bandcampa, a kasnije dostupna za download. Možda i na ovaj način i ne doprinosimo promociji domaće scene onoliko koliko bi smo htjeli ali pokušat ćemo

Ovo ne znači da je poziv bendovima već otvoren, poziv i detaljne upute za prijave za kompilaciju bit će objavljene uskoro.

Podsjećamo, prva Bosnian Metal kompilacija je "objavljena" krajem septembra 2012. godine. Bendovi čije su se pjesme našle na toj kompilaciji su: Korov, HellRide, Sihirator, Aesthetic Empathy, Orisons In Vain, Duat, Corbansick, Forensic Clinic, Ormus, Marawa, Uncle Sam Decided, The Loudest Silence, Orion i Impulse.

Prvu kompilaciju su medijski podržali Jam Room Radio Show, portal Izvan Svake Kontrole, portal The Aebyss, Time Mahine Music Magazine, Nocturne Magazine, Muzička Zona, CMAR-net, klix.ba itd.

I ovaj put planiramo tražiti podršku navedenih portala a i vi nam možete medijie (portale, radio emisje) kojima se možemo obratiti. Dobrodošle su i ostale sugestije vezane za kompilaciju.

Do tad poslušajte Bosnian Metal Compilation, Vol. 1 (2012).

0 comments:

Objavi komentar