INFERNAL POETRY i BOGAMBER - 9. novembra u AG klubu

9. novembra u sarajevskom AG klubu, u sklopu turneje, svirat će italijanski death metal bend Infernal Poetry, a kao podrška nastupit će tuzlanski Bogamber. Organizatori su BHHC Booking. Cijene ulaznica bit će poznate uskoro.



Infernal Poetry je technical / melodic death metal iz Ancone (Italija), osnovan 1996. godine. Do sad su snimili dva demo materijala, jedan EP, jedan split album sa bendom Dark Lunacy i četiri full length albuma od kjih je posljednji "Paraphiliac" objavljen početkom 2013. godine. Postavu benda čine:  Paolo Ojetti (vocal), Daniele Galassi - (gitara), Christian Morbidoni (gitara), Alessandro Infusini (bass), Alessandro Vagnoni (bubnjevi).





Bogamber je osnovan 1996. godine. Od početka, u bendu su: Edin Begović "Suhi" (vokal), Nedžad Bibić "Nele" (gitara). 2003. snimili su prvi puni album "Devastacija Sakralnog Objekta". Slijede svirke u Tuzli, Sarajevu i u Zagrebu, nastupili sa Tankard-omU novembru 2007. godine snimaju album "Nevjerovanje". U ljeto 2010. snimili su single "Homo Agricolus". Basist je Edis Bošnjaković, a bubnjar Mirza Muminović. Nastupili su na Sarajevo Metal Festu 2012. godine. Nastupili su na Sarajevo Metal Festu i Distopija Festu u Mostaru 2012. 

0 comments:

Objavi komentar