FESTIVAL OF MUTILATION, DECOMPOSING ENTITY, SHIPWRECKED - 18.01. u Mostaru

18. januara u mostarskom OKC-u "Abrašević" svirat će bendovi Festival Of Mutilation, Decomposing Entity i Shipwrecked. Organizatori su Moshus Promotions. Cijena ulaznice će uskoro biti poznata.


Festival Of Mutilation je death metal bend iz Sarajeva, osnovan u novembru 2006. Osnivači benda su Marko (bubnjevi), Saša (bas) i Jasenko (gitara). 2009. su snimili prvi album "Gods of Infernal Desolation". Od ljeta 2010. vokal i gitarist je Goran Džidić iz mostarskog Forensic Clinic-a. Re-izdanje njihovog prvog albuma uradio Old Cemetery Records iz SAD-a. Do sad su svirali u BiH, Srbiji i Mađarskoj. Učestvovali su na Sarajevo Metal Festu 2011. U oktobru iste godine objavili su EP "Personal Cosmos", a u pripremi je drugi full length album.




Decomposing Entity je zagrebački death metal / experimentalcore bend, osnovan 2008. godine. Sa ozbiljnijim radom počinju u januaru 2009. godine. Snimili su jedan demo nazvan "Decomposing Entity" i promo single "Historical Monument". Članovi benda su: Davorin Švaner (vokal / gitara), Filip Ormuž (gitara), Jurica Jakić (bass), Marin Lelas (bubnjevi).
 


Shipwrecked je sludge / hardcore bend. Ideja o osnivanju benda potiče iz 2011. godine, u ideju su djelili četiri člana drugih bendova Corbansick, Duat i Menace to Society. Bend počinje sa radom 2012. godine. Postavu čine: Ensar Bistrivoda (vokal), Benjamin Čišić (gitara), Dino Taletović (bass), Mirza Čengic (bubnjevi). Trenutno rade na svom prvom albumu, a izbacili su jedan single pod nazivom "Comes With The Storm".

0 comments:

Objavi komentar