PUTRID PILE, CEREBRAL BORE, FLAYED DISCIPLE i MINIONS OF SETH potvrdili nastup na Spine Twister Festivalu 2014

Nastup na Spine Twister Festivalu, pored ranije najavljenih Modern Day Babylon i Kryn, potvrdili su i bendovi Cerebral Bore iz Velike Britanije, Putrid Pile iz SAD-a, Flayed Disciple iz Velike Britanije i Minions Of Seth iz BiH. Organizatori, Comrade Booking, objavit će više detalja o festivalu narednih dana.

Putrid Pile, Cerebral Bore, Flayed Disciple i Minions Of Seth će svirati 11. oktobra, a za Modern Day Babylon, Kryn i još par bendova datum će se odrediti uskoro.


Putrid Pile je brutal death metal projekt koji je 2000. godine, nakon odlaska iz benda Num Skull, pokrenuo Shaun LaCanne (vokal, gitara, bass, programiranje bubnjeva). Do sad su snimili jedan demo materijal, jedan split albumsa bendom Dyscrasia i 4 full length albuma, od kojih je posljednji "Blood Fetish" iz 2012. godine. Shaun i uživo nastupa sam.




Cerebral Bore je brutal death metal / grindcore sastav iz Glasgowa (Škotska, UK). Sa radom su počeli 2006. Prvi EP "The Dead Flesh Architect" snimili su 2006, jedan single 2009, puni album "Maniacal Miscreation" 2010. godine, a krajem te godine potpisuju ugovor sa Earache Records-om preko kojih su izdali single "Horrendous Acts of Inquity" u februaru 2012. godine. Nakon Odlaska Simone Pluijmers, dužnosti vokala na nastupima je obavljao Shawn Whitaker iz Viral Load-a, Insidious Decrepancy-ja i Oppresive Force-a.


Flayed Disciple je bend koji svoju muziku opisuju kao brutal heavy metal, drugi to opisuju kao brutal death metal, a dosta se osjeti prisustvo thrash metala. Bend je osnovan 2008. godine u Tauntonu (Engleska, UK). Prvi EP "Drawn Viscera" snimili su 2009. godine, a prvi full length album "Death Hammer" objacljen je u maju 2012, a izdavač je GrindScene Records iz Sjeverne Irske (UK).


Minions Of Seth je blackened death metal bend iz Visokog, osnovan 2004. Do sad su snimili dva demo materijala: 2005. i 2006. Bend je prestao sa radom 2006., a od 2013. nastavljaju tamo gdje su stali. Postavu benda čine Senad Kadrić (vokal), Edah Šahinović (gitara), Jasmin Genjac (bass), Ermin Habibović (bubnjevi). U pripremi je prvi EP.

0 comments:

Objavi komentar