SPINE TWISTER FESTIVAL 2014 - 9. oktobra u Sarajevu


Drugo izdanje Spine Twister Festivala će se održati 9. oktobra u Sarajevu. Nastupit će bendovi Medern Day Babylon, Kryn i Awakening Sun. Cijena učaznice u pretprodaji je 10 KM, a na dan festivala 12 KM. Organizatori Comrade Booking će uskoro najaviti još par bendova.

Ranije su bili najavljeni i Putrid Pile, Cerebral Bore i Flayed Disciple ali Cerebral Bore je otkazao oktobarsku turneju tako da su i Putrid Pile i Flayed Disciple koji su bili u tom tour paketu morali otkazati nastup.

Modern Day Babylon je instumental / djent / groove metal / ambient bend iz Teplica (Češka). Nastao je kao one-man projekt koji je pokrenuo Tomáš Raclavský krajem 2010. godine.  Tomášu su se ubrzo nakon pokretanja projekta pridružili Vojta Šeminský (bubnjevi) i Marek Mrvik (bass). Nakon nekog vremena Marek odlazi iz benda, a na njegovo mjesto dolazi novi bassista, Přemysl Kunčický. Bend je izdao EP "Manipulation Theory" (2011)  i full length album "Travelers" (2013).

Kryn je moderni metal bend iz Rijeke (Hrvatska), nastao od benda Downfall. Downfall je osnovan 2003. godine, a ime benda su promijenili u Kryn oko 2008. godine. Pod novim imenom snimili su EP "Kryn" (2010) i full length album "Scars Remind Me" (2014). Članovi benda su: Karlo Horvat (vokal), Rade Malobabić (gitara), Mario Tomašković (gitara), Marko Vladilo (bass), Igor Malobabić (bubnjevi).


0 comments:

Objavi komentar