CORBANSICK, REGAINING THE CROWN - 5. aprila u klubu Cult u Visokom

U visočkom klubu Cult, 5. aprila, svirat će sarajevski bendovi Cobansick i Regaining The Crown. Ulaznica na ovu svirku je 3 KM.

Corbansick je osnovan 2003. godine. U početku su svirali hardcore ali s vremenom se osjetio uticaj rapcore-a, funk metala, jazza itd., a u posljednjih godinu-dvije tome su dodali i stoner metal. 2010. su izdali EP "Another Nobody". A 2011. snimili spot za istomenu pjesmu sa tog EP-a. Rade na albumu "Shattered Skin". Postavu benda čine: Ensar Bistrivoda (vokal), Feđa Šehić (gitara), Mauhamed Mulaosmanović (bass) i Dino Osmić (bubnjevi).


Regaining The Crown je sarajevski hardcore / metalcore bend osnovan početkom 2013. godine. Članovi benda su: Andrej Merkadić (vokal), Šahsudin Osmanović (gitara), Ramiz Vreto (gitara), Alija Zečević (bass) i Jasmin Aganagić (bubnjevi). Kao uzore navode bendove: Hatebreed, Madball, Darkest Hour itd. U pripremi je prvi album. Nedavno su snimili EP "The City Of Tragedy : The City Of Ghosts" i spot za pjesmu Last Of Our Kind. Do sad su imali nekoliko nastupa, a kao najvažniji izdvaja se učešće na Spine Twister Festivalu u Sarajevu.

0 comments:

Objavi komentar