FESTIVAL OF MUTILATION, XEPER, SHIPWRECKED - 27. decembra u AG klubu

U sarajevskom klubu AG, 27. decembra će Festival Of Mutilation promovisati svoj album "Indiscipline". Kao gosti nastupit će tuzlanski melodic death metal bend Xeper i sarajevski sludge metal / hardcore Shipwrecked.


Festival Of Mutilation je technical death metal bend iz Sarajeva, osnovan 2006. Osnivači su Marko (bubnjevi), Saša (bas) i Jasenko (gitara). 2009. su snimili album "Gods of Infernal Desolation". Od 2010. vokal i gitarist je Goran Džidić iz mostarskog Forensic Clinic-a. Re-izdanje prvog albuma uradio Old Cemetery Records iz SAD-a. U oktobru 2011. godine objavili su EP "Personal Cosmos". Snimili su i spot za pjesmu "Indiscipline".




Xeper je osnovan 2012. godine. Prvi nastup su imali 2013. godine na motorijadi u Puračiću. Od dolaska Mirze i Tarika zabilježili su još dvije svirke, prvu u tuzlanskom Palma klubu 15. decembra 2013. sa bendovima Mardraum, Decomposing Entity i Toxicdeath, na memorijalnoj svirci za Denisa Hasića (1986-2001), tragično preminulog brata gitariste Danijela Hasića, a drugu 6. marta 2014. u lukavačkom BBCC-u sa bendovima: Regaining The Crown i Peta Koksna. Denisu je posvećena i pjesma "Cold December Night". Postavu benda čine: Salkan Grbić (vokal), Danijel Hasić (gitara, vokal), Benjamin Hakić (gitara), Tarik Sakić (bass) i Mirza Muminović (bubnjevi).

Shipwrecked je sludge / hardcore bend. Ideja o osnivanju benda potiče iz 2011. godine, a ideju su djelila četiri člana drugih bendova Corbansick, Duat i Menace to Society. Bend počinje sa radom 2012. godine. Postavu čine: Ensar Bistrivoda (vokal), Benjamin Čišić (gitara), Saša Džino (bass), Mirza Čengić (bubnjevi). Trenutno rade na svom prvom albumu, a izbacili su dva singlea: "Comes With The Storm" i "Icebreaker"

0 comments:

Objavi komentar