FLATLINE, AGELAST - 30. januara u sarajevskom klubu Sloga

U sarajevskom klubu Sloga, 30. januara, Flatline obilježava 10 godina rada i završava mini regionalnu turneju tokom koje su svirali u Lukavcu (22.01.), Čakovcu (23.01.) i u Mariboru (24.01.). Kao gosti nastupit će Agelast. Cijena ulaznice je 6 KM u šta je uračunata konzumacija u istoj vrijednosti. 


Flatline je formiran u Sarajevu početkom 2005. godine. Svi njihovi tekstovi su na engleskom jeziku i socio-politički su orijentirani. Njihov stil je teško opisati ali oni vole reći da je to posttraumatic hardcore. 2007. u Švicarskoj za 5 sati snimili su album "Posttraumatic Lullabies". Za vrijeme turneje u Njemačkoj, u Minhenu su snimili spot za pjesmu "On Display". Nakon toga počeli su raditi na novim pjesmama. Dijelili su binu sa velikanima poput: Napalm Death i Tankard. Natupali su i izvan zemlje, tačnije imali su mini turneje 2007, 2008, 2009 kroz Hrvatsku, Sloveniju, Njemačku, Češku, Švicarsku, Holandiju, Tursku, Makedoniju. 

Agelast je metal / hardcore bend, nastao početkom 2012. godine. Postavu benda čine: Adi (vokal), Haris (gitara), Adi (bass) i Luka (bubnjevi). Do sad su imali nekoliko nastupa. Svirali su sa bendovima: Violent Chapter, Shipwrecked, Hellride, Aesthetic Empathy, Mother's Chainsaw itd. Snimili su EP "The Genesis Of Mechanical Creations", a producent je bio Lovro Habek iz benda Life In Peril.


0 comments:

Objavi komentar