EFFIGY, DEFIANT, CRIMSON DEATH - 21.08. u Lukavcu

U lukavačkom BBCC-u, 21.08., svirat će Effigy, Defiant i Crimson Death. Ranije je bio najavljen i Hanged. Cijena ulaznice je 4 KM.


Linkovi:
Effigy @ facebook
Defiant @ facebook
Crimson Death @ facebook

event @ facebook







Effigy je death metal sastav kojeg čine sadašnji i bivši čanovi lukavačkih i tuzlanskih metal bendova. Vokal je Jasmin Osmanović "Dimu" (Sihirator, Peta Koksna), gitarist je Nenad Pavić (ex-Mortipher), bassist Zoran Stjepić (ex-Agonize, ex-Castrator), a bubnjar Mirza Muminović (Bogamber, Extinction, ex-Riser). Do sad su nastupili u Tuzli (na memorijalnoj svirci za Denisa Hasića), u Mostaru i na Lukavac Metal Festu. Rade na svom prvom albumu.

Defiant je death metal sastav iz Požege, osnovan 2005. godine. Na početku su svirali melodični death metal pod uticajem švedskih bendova, a vremenom su izgradili svoj stil kombinujući moderniji death metal sa groove metal riffovima i dobrim solažama. Prvi album "The End Of Begining" snimili su 2006. godine, demo materijal su snimili 2008. godine i full length "Era Of Substitution" 2012. Postavu benda čine: Kris (gitara), Ivan (vokal), Gojo (bass), Leo (bubnjevi).

Crimson Death je death metal sastav iz Waiblingena (Njemčka), osnovan 2006. godine. Do sad su snimili jedan EP, jedan demo i dva full length albuma: "Fleshdance" (2012) i "Social Born Killer" (2014). Postavu benda čine: Patrick (vokal, gitara), Kevin (gitara), Max (bass) i Sebastian (bubnjevi).

0 comments:

Objavi komentar