Moshus Metal Festival: MY LAST SUICIDE i DOZËR potvrdili nastup

Nastup na drugom Moshus Metal Festivalu su, pored ranije najavljenih bendova: Putrid Blood i Maska, potvrdili Dozër i My Last Suicide. Podsjećamo, posjetioci će se moći družiti cijeli dan jer su im organizatori pripremili: metal market, roštilj, čorbu, slušaonice, i tombolu. Za sad je poznato i to da je će biti organizovan prevoz za posjetioce iz Sarajeva. U narednim bit će poznate cijene ulaznica kao i imena još nekoliko bendova.


Dozër je thrash metal / hardcore punk bend iz Sarajeva i Hadžića, osnovan 2008. godine. 2009. godine su snimili prvi demo. Kao najavažnije nastupe izdvajaju one sa Municpal Waste-om u Županji i Malignant Tumour-om u Sarajevu. Nastupili su i na Sarajevo Metal Festu 2010, Exit  Festu 2010 i Sarajevo Punk festu 2012. Od marta 2011. do jula 2012. snimaju debitantski album "Noć Za Teške Priče" koji je svjetlost dana ugledao 8. novembra 2013. preko labela Beyond The sun Records. Postavu benda čine: Shex (vokal), Sommy (gitara), Amir (bass) i Zira (bubnjevi).

My Last Suicide se okupio u martu 2009 godine. Bend je u početku radio samo obrade. Nakon par svirki stigle su pozitivne kritike. Kao najvažnije nastupe izdvajaju: svoje učešće na Metal Festu u Banja Luci, 2010. godine, Urban Fest - Osijek (Hrvatska), 2011 itd., a 2012. su svirali na tri festivala: Rastok Fest Jelah, Scream Fest Ljubuški, 46. Zaječarska Gitarijada. U julu, 2011. godine su završili snimanje svog prvog EP-a "Personality Disorder". 2014. su snimili dva single-a. "Personality Disorder". Postavu čine: Dragan Golubović (vokal), Mirko Lončar (gitara), Gojko Šmitran (gitara), Danijel Knežević (bass), Aleksandar Zrnić (bubnjevi).

0 comments:

Objavi komentar