RITAM NEREDA, BRAINSWITCH, PUTRID BLOOD - 04.03. @ Sloga, Sarajevo

4. marta u sarajevskom klubu Sloga Cinemas održat će se koncert povodom obilježavanja 10 godina rada BHHC Bookinga, Nastupit će bendovi: Ritam Nereda, Brainswitch i Putrid Blood. Cijena ulaznice je 6 KM, uračunata konzumacija od 6 KM.



Ritam nereda je punk rock / crossover thrash bend iz Novog Sada, osnovan 1986. godine. Do sad su snimili 8 studijskih albuma, od kojih je posljednji "To nisi ti" objavljen 2015 godine, objavili su i dva live albuma: "Pogo Live" (1995) i "Exist To Resist" (2002). Postavu benda čine: Boban Petronijević (vokal), Saša Friš (gitara), Miroslav Mijatović (bass), P.J. (bubnjevi).

Putrid Blood je thrash metal sastav iz Šida (Srbija), osnovan 2008. godine. Do polovine 2009. su postojali kao projekt, a u avgustu te godine su održali svoju prvu svirku. Tada su binu dijelili sa Awaiting Fear, Ashen Epitaph, Salted Cut i Morbid. Publika je dobro prihvatila pjesme i bend je 2009. odlučio da snimi EP "Fire at Will", a 2012 godine su snimili album "Absolute Profit".Postavu benda čine: Stevan Milanković (vokal), Bojan Goluža (vokal), Srđan Ranisavljević (gitara), Vladimir Jašćur (gitara), Srđan Hardi (bass) i Petar Barna (bubnjevi).

Brainswitch je post metal / grunge sastav. Postavu benda čine: Adam Krešić (vokal), Adnan Karadža (gitara), Goran (gitara), Višeslav Lučić (bass), Zlatko Drljević (bubnjevi). Nastoje stvarati muziku po uzoru na bendove Tool, Isis, Soundgarden itd. Prvi nastup imali su u oktobru 2011. na Motus festu u Mostaru. Ove godine objavili su album "And The World Will Sleep" i snimili spot za pjesmu "Silver".

0 comments:

Objavi komentar