Lukavac Metal Fest Vol. 4 - 14.01. u lukavačkom BBCC-u

U klubu BBCC, u Lukavcu, 14. januara će se odrćati 4. Lukavac Metal Fest. Nastupit će bendovi: Defiant, Contusio, Mortipher i Thrash Zone. Svirka počinje u 20:00h, a cijena ulaznice je 5 KM.



Contusio thrash / death metal iz Tuzle. Bend postoji od 2005. pod nazivom Sacrifice, a 2007. ime mijenjaju u Contusio. 16. oktobra 2011. su promovisali svoj demo/EP Trauma of Detonation, a u pripremi su i nove pjesme. Do sad su svirali sa bendovima: Kuga, Sihirator, Extinction, Hellać, Smut, Milestone itd. Postava se mijenjala par puta, a posljednja promjena desila se početkom 2012. kada je bend napustio Omer, a kao novi bubnjar došao Sead Hadžić.

Defiant je death metal sastav iz Požege, osnovan 2005. godine. Na početku su svirali melodični death metal pod uticajem švedskih bendova, a vremenom su izgradili svoj stil kombinujući moderniji death metal sa groove metal riffovima i dobrim solažama. Prvi album "The End Of Begining" snimili su 2006. godine, demo materijal su snimili 2008. godine i full length "Era Of Substitution" 2012., a treći ačbum "Morbid Spiritual Illness" su objavili 2015. godine. Postavu benda čine: Kris (gitara), Tomo (vokal), Gojo (bass), Leo (bubnjevi).

Mortipher je death metal bend iz Lukavca, osnovan krajem 2002. godine od strane Murisa Karahmetovića - vokal, Asmir Fajić - gitara. U januaru 2003. godine Emir Halilović - gitara, Mirza Karahmetović - bubnjevi i Mirza Tubić - bass su se pridružili bendu. Tokom 2003. su imali par svirki u Lukavcu i Tuzli. Edin Kasumović je takođe svirao bass. U ljeto 2004. Goran Tomić - bass, se pridružio bendu iste godine imali su i svoj prvi nastup izvan BiH, tačnije u Slavonskom Brodu (Hrvatska). Emir Halilović je poginuo u saobraćajnoj nesreći 2006. godine, a Muris je teško povrijeđen.

Thrash Zone je thrash etal bend iz Tuzle.

0 comments:

Objavi komentar