Terra Slaves

Town: Ljubuški
Genre: metal / folk / other
Status: active

Bend Terra Slaves idejno postoji još od početka 90-ih godina kad su nastajale neke pjesme koje danas imaju drugačiju formu al poruka je ista – opjevavanje ostavštine karakteristične za podneblje Hercegovine prožeto zvucima prošlosti u novom ruhu.


Terra Slaves su konkretizirali ideju koju su neki od članova provlačili još prije 10 godina u tadašnjim bendovima Secret South  i Neera Etva. Spajanje narodnih napjeva kao što su ganga i bećarac s modernijim glazbenim izričajima najbliži metalu i rocku je ono što ovaj bend čini prepoznatljivim.

Teme tekstova su narodne pripovjetke i priče o vilama, gledanje sadašnjosti kritičkim očima prošlosti, poziv na buđenje i traženja uzora u našim pretcima koji se se hrvali sa krutim hercegovačkim kršom i unatoč svemu uspjeli sačuvati svoju čovječnost i nadu.

Iako je kroz bend prošao velik broj članova njegova srž je ostala nepromjenjiva od početka, a danas djeluje na relaciji Ljubuški - Čitluk.
2009. godine je snimljen info-demo , a trenutno snimaju svoj prvi album.
Iza sebe imaju nastupe po festivalima većinom u BiH kao i klupske svirke po našoj državi i u Hrvatskoj, a nastupali su i sa velikanima kao što su Kultur Shock i Kries.

Osim djelovanja kao klasični bend Terra Slaves je svojevrsni pokret oživljavanja alternativne scene na prostoru Bosne i Hercegovine. Članovi benda su aktivni članovi udruge mladih «Alternativna liga»  u Ljubuškom koja je u posljednje dvije godine organizirala niz koncerata, izložbi likovnih radova i fotografija i humanitarnih priredbi. Preferiraju nastupe u klubovima udruga mladih sličnih njihovoj udruzi. 


Link za download demo izdanja (2009 )   :

MySpace: http://www.myspace.com/terraslaves2
  
Line up / Postava:
Jure - vokal, 
Mate - gitara, 
Zuza - gitara, 
Sile - bass, 
Mario - bubnjevi.

0 comments:

Objavi komentar