Secret South

photo source: http://www.myspace.com/oluja
Town: Mostar 
Genre: deathcore
Status: inactive

Secret South su osnovali, 1996. godine, u Ljubuškom, braća Gordan i Ivan Stojić. U početku su svirali obrade, a od 2000. godine počinju pisati svoje pjesme. Oblikovali su svoj stil kombinacijom zvukova njihovog rodnog kraja  metal riffova.

Tema njihovih tekstova bila je kritika prema ratnim i drugim zabludama i nesnalženje normalnog čovjeka u tome. Svirali su u Mostaru, Dubrovniku, metal-festu u Vrgorcu i na "Idemo 2" festivalu u Zagrebu. Vrlo dobre kritike za tadašnje zive nastupe su dobili u metal magazinu "United Forces".

Problemi se javljaju kada su Gordan i Ivan morali napustiti Ljubuški u kojem su bili ratni prognanici. Po povratku u Mostar odlučuju da Secret South mora živjeti i dalje iako su članovi živjeli udaljeni jedni od drugih.

U ljeto 2001. Secret South u Pavaratti muzičkom centru u Mostaru, snima svoj prvi demo materijal koji je nazvan "Pieces of faith", a muziku za njega su zajedno pisali Ivan i Gordan. Tekstove je napisao Gordan. Bend su pred raspad napustili Jure i Saša, a zaijenili su ih Vedran Pažulj i Željo Dalmatin.

Pieces of Faith (demo, 2001):
1.Tear The Shroud Down
2.Alone
3.Ghost
4.Pieces Of Faith













Secret South - Pieces of Faith (listen song)

0 comments:

Objavi komentar