Want some HELLYCHERRY?

Vrijeme je za HELLYSANJE! 



HELLYCHERRY webzine je pokrenut maja 2003. godine. Od kako postoji kao webzine /ranije je sajt funkcionisao kao portal/, HC je prolazio kroz razne faze imajući u vidu tekstove koji su objavljivani u njemu a promene će se verovatno i dalje dešavati u skladu sa interesovanjima ljudi koji trenutno rade na zinu. Bez obzira na sve zin će nastaviti da podržava sve vidove alternativne i andergraund kulture. Počeo je kao muzički fanzin ali su vremenom svoje mesto u zinu našle i rubrike koje se bave stripom, filmom, fotografijom, i književnošću. 

Mjeseca maja 2010. godine HC je proslavio svoj sedmi rođendan na najbolji mogući način, objavljivanjem 100. broja. Osma godina izlaženja predstavlja i prekretnicu i dolazi do promene u organizaciji časopisa i on sada izlazi svakodnevno.

Za ovih par godina postojanja za zin je pisao veliki broj ljudi, i dio HC porodice je postao svako ko je na bilo koji način doprinjeo da ovaj zin (za)živi. Danas na zinu aktivnije rade Tamara, Goran, Branko, Ivana , Peđa, Ilija, Mihajlo, Predrag i Nenad, a tu su i brojni povremeni saradnici. Pored HC-a svi članovi ove male virtuelne redakcije se bave i drugim aktivnostima, pisanjem, muzikom, filmom, ugd izdavaštvom,...


Kontakt:
hellycherry@gmail.com

0 comments:

Objavi komentar