CONTUSIO - Trauma of Detonation (demo/EP, 2011)

18.10.2011. Contusio je tuzlanskoj publici predstavio svoj EP "Trauma of Detonation". Na EP-u se nalaze neke pjesme koje je Contusio prije "stvorio" i neke nove.


"Trauma of Detonation" je u DIY izdanje. Sve pjesme su snimljene u kućnim studijima članova benda. Bend nema izdavača ni distributera, ali do EP-a nije teško doći.


Žanrovski, muzika na ovom izdanju može se opisati kao old school death / thrash metal, a teme tekstova su kao što se i vidi po naslovima: rat, smrt itd. Produkcija nije "prosječna" zato što je to bend tako htio već kao što i sami priznaju nisu imali uslove za da u profesionalnom studiju snime ovo izdanje. Planiraju uskoro snimiti novi materijal u opremljenijem studiju. 


Tracklist: 

1. Ultimatum (No Mercy)
2. Tank
3. Trauma of Detonation
4. Warzone
5. Die Hard


Za one koji žele čuti kako zvuči Contusio, sve pjesme mogu čuti na njihovom myspace profilu ili ako žele downladovati ovo izadnje bend nam je dao link za besplatan download (kliknite ovde). 


Materijal je printan u ograničenom tiražu, jedan dio je podijeljen publici na svirci 16.10.2011. a ostatak je dostupan za mailorder preko:  kollevolent_creation@hotmail.com

0 comments:

Objavi komentar