"Sjecanje na Denisa" with: Festival of Mutilation, Extinction, Underground Metal Quartet @ Underground Club, Tuzla (18.12.2011.)

"Sjećanje na Denisa" (Hasića) 
 
18. decembra 2011. godine u tuzlanskom klubu "Underground" održat će se koncert u znak sjećanja na prerano preminulog Denisa Hasića (1985-2001). Prošle godine na koncertu u znak sjećanja na Denisa Hasića i Chucka Shuldinera, svirali su After Oblivion, Toxicdeath i Necrophilisma. Ovaj put nastupaju: sarajevsko-mostarski sastav Festival of Mutilation, tuzlanski Extinction i novoformirani sastav Underground Metal Quartet kojeg čine muzičari poznati bh metal publici.

Start: 21:00 h

Ticket: 5 KM (1st drink included)


facebook event (RSVP): click here

Festival of Mutilation
tecnical death metal bend osnovan u Sarajevu, 2006. godine. 2009 su izdali svoj prvi album Gods of Infernal Desolation, koji je re-izdan 2011. godine. Nastupali su na Sarajevo Metal Festu u aprilu 2011. godine kao support Decapitated-u u septembru 2011. i na drugim koncertima u: Sarajevu, Goraždu,  Mostaru, Širokom Brijegu, Ćitluku, Zenici, Brčkom, Beogradu itd. Ove godine snimili su EP pod nazivom "Personal Cosmos".


death/thrash metal sastav iz Tuzle, nastao nakon raspada Risera. Nastupili su 15. januara 2011. u Lukavcu sa Bombarderom, Necrophilismom, HellTigers, u aprilu sa Eure Erben-om iz Njemačke i War Headom iz Hrvatske, a u oktobru sa Sihiratorom, Contusiom i Hellaćem.
 

Underground Metal Quartet
Novoformirani metal sastav koji će svirati death / thrash metal obrade. Bend čine članovi poznati bh metal publici: 
Adnan Hatić  - vokal i gitara (Agonize, After Oblivion, Path Beyond Serenity, ex-Mephistos, ex-Genocide), 
Dejan Franjić - gitara (Toxicdeath, After Oblivion), 
Mario Vilušić - bass (ex-Neon Knights, ex-Southern Storm), 
Damir Sinanović "Bumbar" - bubnjevi (ex-Southern Storm, ex-Path Beyond Serenity, ex-Postmortem, ex-Grotesk)

0 comments:

Objavi komentar