Gig Report: Life in Peril, Aesthetic Empathy, Orisons in Vain (10.03.2012.)


Life in Peril, Aestehic Empathy i Orisons in Vain p(r)otresli 
Novi Travnik!




U subotu 10. Marta 2012.,  Novi Travnik je bio počašćen još jednim koncertom za sve ljubitelje metal glazbe.
Naime, Life in Peril, Aesthetic Empathy i Orisons in Vain su doslovno p(r)otresli do temelja svojim nastupom u Omladinskom Centru Galerija, u kojem se našlo oko 120 ljudi. Na neočekivano dobro posjećenoj svirci prije svega treba zahvaliti neumornom Roxu koji se, kao i svaki put, pobrinuo za vrhunski zvuk i besprijekornu organizaciju. 

Svirku je malo prije 9 sati otvorila mlada peteročlana melodic death/metalcore ekipa iz Sarajeva-Orisons in Vain, koji su predstavili EP "The Blackest Tree" snimljen prošle godine. Nakon njih su ljubav, po drugi put u Omladinskom Centru Galerija Novi Travnik, širili Aesthetic Empathy, bend nastao na relaciji Sarajevo-Novi Travnik. Prošlogodišnji nosioci trećeg mjesta na Demo fest-u u Banjoj Luci i predstavnici bosanskohercegovačke metalcore scene su svaki put rado viđeni, a ni ovaj nije bio izuzetak. Aesthetic Empathy su prošle godine napokon završili album “Definement” i sada čekaju (ne samo oni nego svi mi ) izdavača. Nadamo se da će do ovoga skoro doći jer koliko je publika željna njihovog zvuka pokazuje činjenica da im nije dala otići s bine dok ne ponove svoj (za sada) najveći hit „Dualism“. Nakon kung-fu ljubavi Aesthetic Empathy-a kraj svirke je označio kratak ali žestok nastup Varaždinaca Life in Peril. Ovaj peteročlani bend iza sebe ima kratki EP i snimljen album „Wings of Perdition“ koji će uskoro biti objavljen za austrijski Hurricane records, kao i niz nastupe u Sloveniji i Austriji. Life in Peril su u 12. mjesecu prošle godine zabilježili odličan nastup u Sarajevu, a dan prije Novog Travnika i u Banjoj Luci, kažu da nikada nisu imali tako zahvalnu publiku kao u OC Galerija.


Omladinski Centar Galerija je u subotu pokazao da ima ljudi koji vole i cijene ovu glazbu i koji su spremni putovati da bi čuli kvalitetne bendove (bilo je ekipe iz Travnika, Zenice, Mostara, Bugojna, Busovače, Kiseljaka, Viteza, Sarajeva i drugih gradova). Cijelo iskustvo od prošle subote treba pokazati ekipi iz Orison In Vain-a da samo tako trebaju nastaviti, Aesthetic Empathy-u da se njihov album željno iščekuje i Life in Peril-u da će se još dobro nasvirati i nahodati dok ne nađu tako zahvalnu i publiku kakva se skupila u Novom Travniku prošle subote. Za kraj donosimo poruke koje su nakon svirke ovi bendovi ostavili na svojim Facebook profilima koje sve govore:


Life in Peril >> Novi Travnik was definitely one of the best shows we ever played. Thanks a lot to Rox for organizing gig and for all of you who came to our show. It was incredible !!!


Aesthetic Empathy >> Sinoćnji Kung - Fu u Novom Travniku je bio na svemirskom nivou. Sretan je bend koji se može sjećati ovakvih nastupa. Pregotivna publika, pregotivna atmosfera, pregotivno izmiješane energije sa Orisons In Vain i Life In Peril, pregotivna zezancija na afteru. Veliki naklon Galeriji i Roxu, stvari bi bile tako tužne da vas nema. Ogromna količina ljubavi je podijeljena i hvala svima koji su učestvovali u dijeljenju. S osmijehom na licu vam svima salutiramo. 

Orisons in Vain >> Novi Travnik - pobjeda. Najbolja svirka koju smo do sada imali, i svaka jebena cast publici. Klub prepun bio ! Neprevazidjena svirka. Life in peril i Aesthetic Empathy - dva najbolja balkanska benda. To je sve sto cemo rec ! 


Za raju koja nikad nisu bili/svirali u Novom Travniku neka to učine što prije! 
Omladinski Centar "Galerija", Novi Travnik, BiH - jedan od najboljih prostora u kojima ćete  ikad svirati!
Hvala svima koji su došli u enormnom broju da podrže ovu svirku! Bendovima Life in Peril i Aesthetic Empathy-u (vrhunska ekipa iz oba benda, na nezaboravnom derneku, opremi i druzenju). Melithi na savrsenim vizuelnim efektima ! A najveće hvala ide domaćinu Orhanu Rox-u na neprevaziđenom gostoprimstvu, i krajnje vrhunskom zvuku! Jebeni king.
Vidimo se ponovo, nadamo se!

(Kliknite na prvu sliku da pokrenete slide)



                                      


















Report & photos by Ana

0 comments:

Objavi komentar