NOCTIFERIA, BEJELIT i SIN DEADLY SIN potvrdili nastupe na Metalfestu u HrvatskojNOCTIFERIA, BEJELIT I SIN DEADLY SIN POTVRDILI NASTUPE – 'DEADLINE' ZA JEFTINIJE ULAZNICE!!!Slovenski metal prvaci Noctiferia, te dva talijanska benda, power metalci Bejelit i gothic metalci Sin Deadly Sin nova su imena Metalfesta Croatia 2012 


Ulaznice za Metalfest Open Air Croatia 2012 (www.hr.metalfest.eu) se po cijeni od 389 kuna/54 eura (plus pretprodajna naknada) mogu kupiti još samo dva dana!

Petak i subota (30. i 31.03.) donose posljednju prigodu da se ulaznice za Metalfest Hrvatska kupe po nižoj cijeni od 389 kuna/54 eura, jer će od nedjelje, 1. travnja (aprila) njihova cijena biti 429 kuna/59 eura (plus pretprodajna naknada na sve cijene).


Ljubljanski metal sastav Noctiferia od svojih početaka, 1996. kada je nastao eksperimentira sa soundom i nemoguće ga je uvrstiti u jedan, limitirani žanr. Bend je to koji je nakon Pomaranče (Orange) u osamdesetima, desetljeće kasnije pokrenuo novu 'revoluciju' u Sloveniji na tada 'sanjivoj' metal sceni.
Prošao je put od sirovog, 'old-school' preko modernijeg, simfonijskog blacka, melodičnog i 'true' deatha, groovea, pa sve do industrijaliziranog metala s elektroničkim elementima. Do sada je Noctiferia svirala pred publikom mnogih zemalja, dijelila stage s velikanima kao što su Enslaved, Absu, Hypocrisy, Cannibal Corpse, Malevolent Creation, Immolation, Cradle of Filth, Marduk, Samael, In Flames, Mayhem...

Prvo značajno ostvarenje bio je live album „Eternal Blasphemy“ (1997.), pa  studijski album „Baptism At Savica Fall“ (1998), a veliki uspjeh „Per Aspera“ (2002), najviše zahvaljujući videospotu "Fond Of Lies" koji je postigao nevjerojatan uspjeh na slovenskoj nacionalnoj televiziji i bendu otvorilo vrata najprije kod kuće, a onda u Europi, Americi, a na kraju i po cijelom svijetu.

Uslijedio je još jedan značajan album, „Slovenska Morbida“ (2006), a 2010. godine potpisan je ugovor sa Listenable Record, za kojeg iste godine izlazi „Dead Culture“ i Noctiferiu potvrđuje kao najjači regionalni metal bend, ali ga još više približava fanovima na svjetskoj sceni. Album su popratili brojni koncerti, a treba izdvojiti turneju sa In Flames ujesen 2011. godine. Noctiferia radi na novom albumu, ove će godine puno nastupati uživo, među kojima će centralni nastupi biti na Metalcampu i na Metalfestu.


                      
                         BEJELIT (http://www.facebook.com/bejelit) 


Talijanski heavy power metal bend Bejelit iza sebe ima više od desetljeće staža, diskografski je debitirao 2004. godine s hvaljenim albumom „Hellgate“ nakon čega je objavio „Age of Wars“ (2006.) i „You Die and I...“ (2010), a u međuvremenu odradio mnoge koncerte, a sam bend među najznačajnije izdvaja one na slovenskom Metalcampu 2006 i 2011.U 2012. Bejelit je potpisao ugovor s Bakerteam Records koji im je objavio četvrti album „Emerge“ s 13 heterogenih i energičnih power metal pjesama obogaćenih s dubokim lirskim temama i epskim scenarijem. Glazba je agresivna, ali ne i destruktivna, spremna je odvesti slušatelja iz bilo kakve nepovoljne situacije. Dodani su instrumenti poput harmonike, klasične gitare i violine (uz gostovanje Laure Brancorsini iz Furor Gallico), čime je postignut neobičan okus glazbe, koji će privući i najzahtjevnije publiku. 

Bejelit je postao jedan od cjenjenijih talijanskih power metal bendova, što pokazuje i podatak da će supportirati Rhapsody Of Fire na europskoj turneji, te ostali nastupi, koji uključuju i onaj na Metalfestu Hrvatska u Zadru.

SIN DEADLY SIN 
Tri godine postoji ovaj talijanski gothic metal bend, a nastao je na pepelu nekad značajnog talijanskog gothic doom benda Evenfall, čiji su članovi Roberta Staccuneddu (vokal) i Max Boi (klavijature) odlučili osnovati Sin Deadly Sin s ciljem povećanja njihovog bogatog iskustva s gotikom i elektronskom glazbom i pomiješati ga s novim utjecajima, stvarajući vlastiti glazbeni stil. 


2010. su im se pridružili Alessio Bergamo (bas), Željko Marinković (bubnjevi) i Mattia Mariotti (gitarist i aranžer) koji su donijeli svoje glazbene utjecaje i iskustva.

Sin Deadly Sin je glazbeno definiran, ali različiti glazbeni stil rezultat osobitosti njegovih članova, koji su pomiješane i i donose poboljšana u svojim pjesmama. 

Nakon dužeg rada na novom materijalu nedavno je objavljen debitantski album “Fall from Heaven”, koji će biti temelj njihova nastupa u Zadru. 


Ulaznice – 389 KUNA/54 EURA:

Cijena ulaznica (http://www.hr.metalfest.eu/tickets.html, www.ticket4you.org) do 31. ožujka (marta) je 389 kuna/54 eura (plus pretprodajna naknada na istaknute cijene). Dostupne su i u sustavu Eventim na području Hrvatske i Slovenije, bilo putem Interneta (www.eventim.hr, www.eventim.si) bilo na prodajnim mjestima čije su lokacije navedene na spomenutim web adresama. Na području Srbije ulaznice se mogu kupiti preko sustava Gigstix (http://gigstix.com).


Od 1. - 30. travnja (aprila) ulaznice će koštati 429 kuna (59 €)
od 1. svibnja (maja) do 1. lipnja (juna) 469 kuna (64 €), plus pretprodajna naknada, dok će na blagajni festivala koštati 639 kuna (89 €)EARLY BIRD FAN PACK KOJI SE SASTOJAO OD MAJICE KAKVA NEĆE BITI DOSTUPNA NA FESTIVALU I ULAZNICE, TE BIO LIMITIRAN NA 1000 KOMADA RASPRODAN JE ZA DVA TJEDNA, NAKON ČEGA JE DODANO JOŠ 250 ISTIH KOMPLETA, KOJI SU TAKOĐER RASPRODANI ZA NEKOLIKO DANA.Podsjećamo još da postoji organizovan prijevoz u Zadar na Metalfest Croatia, a više o tome možete pročitati ovdje.

Kompletne informacije o ovogodišnjem Metalfestu Croatia možete pročitati na jednom od naših ranijih postova ovdje.

0 comments:

Objavi komentar