Pokrenuta inicijativa za otvaranje prvog sarajevskog metal kluba METAL COFFIN

Sarajevski metalci su pokrenuli inicijativu za otvaranje prvog metal kluba u Sarajevu koji bi nosio ime "Metal Coffin". Oni koji podržavaju ovu ideju mogu se učlaniti u facebook grupu: Projekat: Prvi sarajevski metal klub Metal Coffin. Uz like, poželjni su komentari tj. mišljenja, prijedlozi itd. Linkovi za video spotove te neozbiljni komentari neće pomoći puno, zato je poželjno da se svi članovi grupe drže teme.

Evo šta kažu inicijatori:

"Pridružite nam se u borbi za prvi sarajevski pravi metal klub. Ideja je da klub bude zatvorenog tipa (udruženje građana), sa članskim kartama i jednostavnim i jeftinim cjenovnikom pića. Bilo bi potrebno oko 200 ili 300 likeova da istraživanje javnog mnjenja bude pozitivno, tako da gazda objekta dopusti otvaranje. Objekat se nalazi preko puta Mcdonaldsa, ulaz je iz pasaža gdje je nekad bio restoran Amerikanac, bivši klub Kinema. Reakcije i likeovi će redovno biti predočeni vlasniku, tako da može zaključiti da li da nam dodijeli prostor. Nepotrebno je naglasiti koliko su bitni likeovi, prijedlozi, mišljenja i sugestije. Svi se mogu uključiti u projekat, i ovo ne mora biti konačna lokacija ili rješenje.


Moguće je i izvođenje probi i koncerata, jer u blizini nije nikakav stambeni objekat, a uz pomoć prijatelja možemo skupiti svu potrebnu opremu. Metal memorabilia i rekviziti su poželjni za dekoraciju, a potrebno je samo da svako po nešto donese. Datum otvaranja i sve ostale informacije zavise od našeg sveukupnog truda."





0 comments:

Objavi komentar