SMASHED FACE (CZ), ESAZLESA (CZ) CORBANSICK @ AG Club, Sarajevo (24.04.2012.)

24.04.2012. u AG Clubu u Sarajevu svirat će dva češka benda: Smashed Face (deathcore), Esazlesa (atmospheric sludge / screamo). Ova dva benda će posjetiti Sarajevo u sklopu svoje turneje po Asutriji, Sloveniji, Hrvatskoj, BiH, Srbiji, Mađarskoj (o turneji: pročitaj ovde). A njima će se pridružiti i sarajevski crossover bend Corbansick. Organizator je NBOM Booking 

Start: 20:00 h
Ulaz: 6 KM (uračunata konzumacija od 3 KM)


Za one koji budu imali kartu sa svirke TMWH, Departed, Korov karta košta samo 4 KM (uključena konzumacija od 3 KM)









Smashed Face dolazi iz Brna, Češka Republika. Ekipa koja se okupila 1997. mijenjala je nazive benda: Interruption, Parricide, Detheria, da bi 2001. kada na mjesto vokala dolazi Fred, uzeli ime Smashed Face. Na početku su svirali old school thrash / death metal (Invaze, demo - 2002), na slijedećem izdanju "Human: Earth Parasite" svirali su death metal, a od 2006. sa izlaskom albuma "Virulent Procreation" i 2009. 7" split EP-om (sa "Cuttered Flesh"-om)  počinju da kombinuju death metal sa hardcore-om. Sada za ovo što sviraju kažu da je to death metal nove škole / deathcore. U januaru 2011. izdali su album "Misanrophocentric".

Esazlesa je četveročlani atmospheric sludge / screamo sastav iz Cheba, Češka Republika. Postavu čine: Bouše (vokal, gitara) Zdeněk (gitara) Ondra (bass), Honza (bubnjevi) Nema puno podataka o ovom bendu. Pod ovim imenom su se okupili 2009. godine nakon raspada screamo / hardcore benda Kmen. Izdali su jedan EP "Vyhlídky a konce" (2010.) i split CD iste godine. 



Corbansick je osnovan 2003. godine. U početku su svirali hardcore ali s vremenom se osjetio uticaj rapcore-a, metala, jazza itd. tako da se to danas jednom rječju može opisati kao "crossover". 2010. su izdali EP "Another Nobody". A 2011. snimili spot za istomenu pjesmu sa tog EP-a.

0 comments:

Objavi komentar