202 - Legacy Gig: DEUS EX CAROUSEL & ZLIJAY u sarajevskom Undergroundu (29.04.2012.)

U sarajevskom klubu Underground, 29. aprila održat će se svirka povodom 2. godišnjice gašenja radia 202. Organizatori o događaju između ostalog kažu: 
"Na drugu godišnjicu smrti najboljeg sarajevskog radija koji je odgojio i kojeg su stvorile generacije sarajevskih muzičara, umjetnika, novinara, radija koji je u posljednjih sedam godina postojanja primio preko šest stotina studenata i ponudio im utočište unutar ludila koje vlada Sarajevom i cijelom Bosnom i Hercegovinom, ekipa Radija 202 neće sjediti mirno kao 2011. godine, već Vas pozivaju sve u Rock&Jazz Club "Underground" kako bi na jedan određen način proslavili nasljedstvo koje je Radio 202 ostavio svima nama..." 


Start: 20:00 h
Ulaz: 5 KM



Deus ex Carousel je metal / rock / punk bend iz Sarajeva koji je osnovan oko 2008. Iste godine su snimljene i prve pjesme. U početku je to bio projekt Gligora "Glishe" Popovića. Od 2011. godine Deus ex Carousel počinje sa ozbiljnijim radom kada se Glishi prodružuju gitarist Mirza Ćorić (ex-GnuHellRide, Black Sheep) koji je i voditlej radio emisije Black Sheep, bassist Arnel "Sharan" Šarić (MotherpigSnake Eater) osnivač webZine-a Izvan Svake Kontrole i urednik i voditelj istoimene radio emisije. Ove (2011.) godine snimili su nove pjesme za svoje prvo izdanje. Početkom 2012. godine su kompletirali postavu kada im se na mjestu bubnjara pridružio Samir Ramić iz sarajevskog death metal benda Ambrosia. Prvi nastup imali su kao support na orđendanskom koncertu Partibrejkersa, 24.02.2012.


O Zlijay-u organizatori kažu slijedeće: 
"Jedno od najprepoznatljivijih imena sarajevskog Radija 202, čovjek čija je blistava karijera započela 2004. godine upravo na Radiju 202, Zlijay predstavlja ono najbolje u DJ-ingu, čovjeka koji osluškuje i shvata htijenja publike, ali im ni na jedan način ne podilazi, čovjeka koji će vam pustiti omiljenu pjesmu, ali upakovan u miks koji on smatra kvalitetnim. Zlijay, jedan od omiljenih DJ-ejeva sarajevske underground scene, te član najboljeg balkanskog kolektiva producenata, muzičara i umjetnika 4Jays."

0 comments:

Objavi komentar