BOMBARDER, TOXIC TRACE, AGGRESSOR, SVINJUS u banjaluckom Demofest klubu (10.05.2012.)

10. maja, u banjalučkom Demofest klubu održat će se svirka pod nazivom "Thrash Metal Night". Na bini Demofest kluba će nastupiti bendovi Bombarder, Toxic Trace i banjalučki Aggressor i Svinjus. Svirka počinje u 22:00h i trajat će otprilike do 02:00h. Organizator koncerta je AIF Promotions, kojima se želimo ovim putem zahvaliti što su na poster postavili logo Bosnian Metala. 




Start: 22:00 h
Ulaz: 5 KM






Bombarder je nastao u Sarajevu 1986. godine. Do snimanja prvog albuma "Bez Milosti" 1989. godine već su imali mnogo nastupa. Tadašnju postavu činili su: Nešo (vokal), Maho/R.I.P. (gitara), Zlatko (gitara), Samčo (bass), Senad  (bubnjevi). Album "Speed Kill" je snimljen 1989. godine, a 1991. godine snimaju i drugi album "Bez Milosti", zamijenili su gitaristu, tada je umjesto Zlatka došao Jasmin Lamadžema. Poslije izdavanja "Bez milosti" Senad Marava napušta bend. 1994. Nešo se seli u Srbiju i tamo okuplja nove članove. 1995. godine Maho je poginuo. U Srbiji se Neši u bendu pridružio Predrag (ex-Sadismo) i do sada su snimili nekoliko albuma.

Toxic Trace je osnovan u novembru 2007. godine. Ideja je bila da se svira thrash / speed metal po uzoru na njemačke bendove '80-ih godina, tako da su na početku na repertoaru bile pjesme kultnih bendova Kreator, Sodom Destruction te Slayer i Sepultura.  Početkom 2009. godine snimili su demo koji je dobro prihvaćen. U ljeto 2010. godine snimili su svoj prvi full length album "Torment". Pripremaju se za snimanje EP-a "Chapel of Insanity".


Aggressor je thrash metal bend iz Banja Luke. Nastao je 2007 godine. Boris i Mladen htjeli su da osnuju thrash metal bend i to im je pošlo za rukom kad im se pridružio Aleksandar na gitari.Poslije Aleksandra ubrzo se priključuje i druga gitara Milan Gogić i na kraju basista Šira... Nakon duže pauze bendu se priključuje novi gitarista Aljoša i novi basista Aleksandar i bend nastavlja sa radom. Ubrzo odlazi i Aljoša i na njegovo mjesto dolazi Nikola Arežina na gitari i ta postava je ostala i dan danas i rade punom parom najviše na autorskim stvarima. Aggressor je imao nekoliko svirki i snimili su demo Eternal Slaughtering.

Svinjus je old school thrash metal bend iz Banja Luke. Bend je počeo sa radom 22.12.2009 godine. Od početka bend se bavi autorskim radom i stvara pjesme poput Mračne sile i Haha1n1 (svinjski grip), u repertoaru benda našle su se i obrade domaćih kultnih bendova Heller I Bombarder. U toku je priprema za prvi EP koji se očekuje u prvoj polovini 2011. Do sada Svinjus je dijelio binu sa bendovima Rapid Force, Kuga, Mad & Goya, Sihirator, Aggressor…

1 komentar: