SUICIDAL ANGELS uz EXODUS sviraju prvog dana sarajevskog Summer Metal Festa

datum objave: 17.05.2012.



Thrash metal sastav iz Grčke SUICIDAL ANGELS je potvrdio nastup na prvom sarajevskom ljetnom metal festivalu. To je pored EXODUS-a i BENIGHTED-a treći strani bend koji će svirati na ovom dešavanju u organizaciji Sarajevo metal Fest Promotionsa i BHHC Bookinga pod radnim nazivom Summer Metal Fest 2012. Uskoro će biti najavljeno i par bendova sa domaće metal scene. Podsjećamo, Suicidal Angels je 22. marta 2011. godine svirao u Sarajevu. I svi posjetitelji su bili zadovoljni nastupom.

Suicidal Angels je thrash metal bend iz Grčke, osnovan 2001. godine. Od tada, postava se mijenjala par puta, a trenutno su u bendu: Nick (vokal), Panos (gitara), Angel (bass) Orfeas (bubnjevi). U tri naredne godine snimili su po jedan demo, 2006. godine EP "Armies Of Hell" i u slijedećih nekoliko godina izdali su 4 albuma od kojih je zadnji "Bloodbath" objavljen početkom 2012. godine.

Svirali su sa bendovima Tankard, Anvil, Onslaught, Napalm Death, Behemoth, Nile, Kreator, Death Angel itd.

Napominjemo, ljetni metal festival u Sarajevu će se održati 09. i 10. jula 2012. godine u Amfiteatru Doma Mladih i klubu Sloga (Cinemas). Cijene ulaznica bit će poznate uskoro.




0 comments:

Objavi komentar