HARLEKIN, FORENSIC CLINIC, NEMA TEORIJE - 20. juna u sarajevskoj FisKulturi


20. juna će se u sarajevskoj FisKulturi održati svirka na kojoj će nastupiti Harlekin, progressive deathcore iz Stockholma (Švedska), progressive death metal sastav iz Mostara, Forensic Clinic, a kao bend podrške nastupit će sarajevski punk sastav Nema Teorije. Organizator je NBOM Booking.

Harlekin je 2010. godine gostovao u Sarajevu kada su svirali sa sarajevskim Corbansick-om i banjalučkim As i Fall-om.

Start: 20:30 h
Ulaz: 6 KM (uračunata konzumacija od 3 KM)

Harlekin je progressive deathcore sastac iz Stockholma (Švedska) osnovan 2007. godine. Prvu postavu činili su: Niklas Ollson, Adi Memić i DJ Niklas Råbom. Nakon toga se pridružio basista Sebastian Hansson. Nažalost DJ Niklas Råbom je promijenio stil muzike i napustio bend. Najnovi član je Johan Rönning koji se nedavno pridružio bendu. Nastupali su u mnogim švedskim i stranim klubovima, koncertima i na festivalima. Upravo snimaju novi materijal, čiji je izlazak planiran početkom 2013 godine.

Forensic Clinic je progressive death metal bend iz Mostara koji osnovan u proljeće 2007. Bend je ubrzo napravio pauzu koja je trajala do sredine 2008. godine. Petar Parlov (bubanj) i Goran Džidić (vokal, gitara) su tada počeli raditi na autorskim pjesmama. Početkom 2009. bendu se ponovno pridružuje Zoran Pervan (Crypt) koji preuzima ulogu bassiste. 2011. godine Petar Parlov je zbog svojih drugih obveza morao napustiti bend, a Marko Gačnik od tada obavlja dužnost bubanjara u Forensic Clinic-u. U januaru 2012. im se pridružio Miljenko Paradžik iz benda Crypt i trenutno rade na svom prvom full length izdanju.


Nema Teorije je sarajevski hardcore / punk bend. Nerijetko nastupaju sa metal bendovima. Do sad su binu dijelili sa bendovima: HellTigers, Rapa Nui, The, Ofsajd, Šamar, Loudest Silence, Endorama, Contusio, Brainchain itd. Prema podacima sa interneta, još uvijek nemaju objavljen album. Postava benda: Damir (vokal), Borna (gitara), Lajo (bass), Mima (bubnjevi). 



1 komentar:

  1. upad 6 km (3 km plus 3 konzumacija) i jos jedan bend podrske - Nema Teorije (punk/hc - Sarajevo)

    OdgovoriIzbriši