CONTUSIO, DEPARTED, BENEFIT, DRONJAK - 06. jula u banjaluckom Domu Omladine

06. jula u banjalučkom Domu Omladine održat će se svirka pod nazivom Metal Night, a nastupit će tuzlanski thrash / death metal sastav Contusio, i tri benda iz Banja Luke: deathcore petorka Departed, stoner / groove metal sastav Benefit i momci koji nastupaju pod nazivom Dronjak. Organizatori su AS I FALL Promotions. 

Start: 22:00 h
Ulaz: 3 KM 
facebook event (RSVP): kliknite ovdeContusio je thrash / death metal sastav iz Tuzle, osnovan 2007. nakon što su članovi benda Sacrifice odlučili da nastave rad pod imenom Contusio. Do sad su izdali jedan demo koji je ustvari snimljena proba. U oktobru 2011. snimili su demo/EP "Trauma of Detonation". Rade na novim pjesmama. Početkom 2012. Koletu (vokal, bass), Nedimu (gitara), Ivanu (gitara) se pridružuje bubnjar Sead Hadžić (Toxicdeath, Hobson's Choice, Necrophilisma).  

Departed je deathcore sastav iz Banja Luke kojeg su osnovali Sandro, Emir, Arslan u novembru 2010. godine. Bendu se pridružuje Petar na bas gitari i Renato na drugoj gitari. Nakon nekog vremena Renato napušta bend i kao zamjena dolazi Srđan. Bend ima nekoliko autorskih stvari. Do sad su zabilježili par nastupa.

Benefit je southern/groove metal bend, nastao u januaru 2010 godine u Banjoj Luci. Bend uskoro ulazi u studio i snima dva demo snimka, a EP je planiran za ljeto. Najveći uticaj na Benefit su ostavili Pantera i Lamb of God, ali tu su nezaobilazni uticaji Iron Maiden-a, Downa, takodje i progresivnijih bendova poput Dream Theater-a, Tool-a i Death-a. Prva demo pjesma je  stonerskog zanra, ali bend teži ka agresivnijem, ali i dalje melodičnom zvuku, pod najvećim uticajem pomenutih bendova.

Dronjak je najmalđi rock / metal sastav iz Banja Luke. Bend su 2010. godine osnovala braća Branko Strahinja (gitara i vokal) i Gavrilo (bubnjevi), a bassist je Zlatko. Sviraju kombiinaciju thrash metala, grungea i hard rocka. Svirali su i izvan Banja Luke, tačnije u Mostaru.
  

0 comments:

Objavi komentar