THE LOUDEST SILENCE, TABUT, GROB - 15.09. u Mostaru

15. septembra u MC PAvarotti, u Mostaru će se održati svirka pod nazivom "Metal Druženje Bez Rakij (Uz Rakiju)". Za sad je poznato da će svirati sarajevski symphonic / gothic metal bend The Loudest Silence i Tabut, thrash / death metal bend iz Jablanice kojima je ovo prvi nastup. Kao gosti nastupit će thrash / black metal bend Grob, iz Splita. Organizatr je Kooga Booking. 

Start: 20:30 h
Ulaz: 4 KM 
facebook event (RSVP): kliknite ovde




 



The Loudest Silence je symphonic / gothic metal kojeg su osnovali Taida i Denijal, u oktobru 2010. godine. Bendu se ubrzo pridružuje Bajro. Završavaju se 2 pjesme (Wake up in my dream, Soul reflection). U februaru 2011. se bendu pridružuju Ensar i Tibor i ubrzo i Zlatan. U maju 2011. bendu kao bubnjar pridružuje Jasmin Aganagić, iz bendova Orisons in Vain i Šamar, koji je sa bendom svirao do septembra. Od novembra na mjesto bubnjara dolazi Aleksandro Alcantara iz bendova Evading Downfall i Motherpig. 

Tabut je mladi thrash death metal bend iz Jablanice, kojeg čine: Jasmin Delalić (gitara), Meris Šehić (Mere) - Bass, Halil Ćosić - bubnjevi, Omar Sultanić (gitara), Dino Begeta (vokal). Bend je počeo sa radom pod nazivom Krš, a od nedavno se zovu Tabut. Za sad nemaju studijskih snimaka. Ovo im je prvo predstavljanje.

Grob je black / thrash metal sastav iz Splita (Hrvatska), osnovan 2011. Snimili su jedan promo materijal 2011. godine i split album (2012.) sa black metal bendovima Zarach "Baal" Tharagh (Francuska) i Eris (Srbija), preko labela Glossalalia Records iz S.A.D.-a

4 komentara:

  1. ovi tabutovci imaju pjevaca iz konjica ! :))))

    OdgovoriIzbriši
  2. Nije iz Konjica vec iz Seonice,ta dva pojma ne smijes mjesat! :D

    OdgovoriIzbriši
  3. Oni sebi pripremili tabut ako izgore kao i Konjic i okolica.

    OdgovoriIzbriši
  4. A ima li ovaj pjevac Tabutanaca djevojku ?

    OdgovoriIzbriši